Από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείται ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέας Μπέος χαρακτήρισε κατάπτυστο το σκεπτικό και μεθοδευμένη την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για τον υποβιβασμό των Ερυθρόλευκων. Επίσης, έκανε λόγο για «κάθαρση εντυπώσεων», επιτέθηκε φραστικά για ακόμη μια φορά εις βάρος του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Νικόλα Πατέρα και του προέδρου της Παναχαϊκής κ. Αλέξη Κούγια, ενώ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί οριστικά από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Αχιλλέα Μπέου στο ραδιοφωνικό σταθμό NOVAΣΠOΡ:

«Αν θέλουν να κάνουν κάθαρση να την κάνουν. Αλλά όχι κάθαρση χωρίς στοιχεία και εναντίον αθώων. Αναρωτιέμαι; Υπάρχουν στοιχεία για το κατηγορητήριο; Υπάρχει κάποιος που να έχει πει ότι δωροδοκήθηκα από τον Ολυμπιακό Βόλου ή τον Αχιλλέα Μπέο. Το σκεπτικό της απόφασης είναι κατάπτυστο, και δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα αλλά σε συμπάθειες και αντιπάθειες. Δεν μπορεί να στερήσει κανείς όνειρα και φιλοδοξίες χωρίς να υπάρχει μια απόδειξη. Δεν υπάρχει κατηγορία… Έχει ξεφύγει από κάθε νομική λογική η απόφαση»

Για το αν περίμενε μια τέτοια απόφαση για τον Ολυμπιακό Βόλου:
«Το περίμενα. Ειδικά όταν πληροφορήθηκαν ότι συνεδρίαζαν 12.00 το βράδυ ήμουν σίγουρος. Περίμενα να υπάρχει και μια συνείδηση από κάποιους και έλεγα ότι αυτή η συνείδηση θα βγει και θα κρίνουν την υπόθεση με αντικειμενικά κριτήρια και με αίσθημα δικαίου. Είναι άσχημο κάποιος να πληρώνει το… μάρμαρο χωρίς να υπάρχουν στοιχεία. Απορώ; Ήρθε κάποιος μάρτυρας κατηγορίας; Αφήστε τον Κούγια που ξέρουμε τι θα πει από την πρώτη στιγμή. Πήγε κάποιος να πει ότι με δωροδόκησε ο Μπέος; Πού είναι αυτοί οι μάρτυρες; Η πεποίθησή μου είναι πως είναι προκατειλημμένο. Ξέραμε την απόφαση από πριν»

Για τις κατηγορίες εις βάρος του και την απόφαση προφυλάκισής του:
«Θέλω να ρωτήσω κάτι. Πού είναι τα λεφτά; Πού είναι ο πλουτισμός; Ας τα βρουν πρώτα και μετά ας πάρουν αποφάσεις. Τα ψάχνουν ακόμη, αλλά φυλακίζουν έναν άνθρωπο μέχρι να τα βρουν… Βρείτε τα πρώτα και βάλτε με φυλακή μετά. Τι φοβούνται; Πατέρας πέντε παιδιών είμαι και με προβλήματα υγείας που έχουν αυξηθεί. Αλλά και οι κριτές κρίνονται. Τι να πω. Δεν πίστευα ότι θα συνέβαιναν αυτά σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να υπάρχουν λογικές που καταλύουν το σύνταγμα»

Για το γεγονός ότι οι κατηγορίες και η απόφαση προφυλάκισης βασίζονται και στους διαλόγους:
«Πού βασίζονται; Σε διαλόγους; Για παράδειγμα εγώ μπορώ να πω ότι θα πάω να ληστέψω την τράπεζα. Μπορώ να καταδικαστώ για αυτό; Έχει χαθεί κάθε νομική λογική. Ρωτήστε τους νομικούς. Δεν στέκουν πουθενά αυτά. Δεν μπορεί κανείς να σου στερεί το δικαίωμα να κάνεις διάλογο. Αφού δεν προκύπτει κάτι από πουθενά τότε δεν μπορεί να τιμωρηθεί κανείς. Που είναι το φταίξιμο; Δεν μπορούν να καταδικάζουν έναν άνθρωπο με αερολογίες. Παίρνουν ως δεδομένα αυτά, αλλά δεν παίρνουν ως δεδομένα και την συνομιλία του νούμερο 1 ρουφιάνου του Πατέρα με τον Ψωμιάδη που συζητούν για το ‘’πώς’’ θα κάνουν ζημιά στον Ολυμπιακό Βόλου. Εκεί υπάρχουν και ονόματα και άνθρωποι συγκεκριμένοι.

Για το αν θα κάνει αίτηση αποφυλάκισης:
«Ναι, αλλά όταν το κρίνουν οι δικηγόροι μου, θα την κάνω. Εγώ ασχολούμαι με αυτό γιατί έχω πρόβλημα υγείας και παιδιά που με χρειάζονται, χρειάζονται τον πατέρα τους».

Για τη συνέχεια της υπόθεσης της τιμωρίας του Ολυμπιακού Βόλου;
«Δεν λέω. Να γίνει κάθαρση. Ναι αλλά να μην υπάρχει προκατάληψη σε αυτή. Εμένα η ζωή μου άλλαξε. Βρίσκομαι προσωρινά κρατούμενος και εύχομαι για το καλό γιατί ξέρω ότι υπάρχουν δίκαιοι δικαστές και πως σε δύο, σε επτά μήνες, -δεν ξέρω πότε- ακριβώς- θα κρίνουν ότι κακώς βρίσκομαι εδώ».

Για το αν θέλει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό Βόλου:
«Υπάρχουν οπαδοί, διοίκηση, τοπικοί φορείς και πολλοί άλλοι που μπορούν να δείξουν ζήλο και ενδιαφέρον και να ασχοληθούν. Εγώ δεν θα ασχοληθώ ποτέ ξανά, με ό,τι έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Όχι επειδή βγήκε απόφαση, αλλά γιατί είμαι υποχρεωμένος να αντεπεξέλθω σε ένα πρωτόγνωρο πράγμα. Το έχω συζητήσει με τα παιδιά μου την γυναίκα μου. Δεν ασχολούμαι άλλο.

Για τον Ολυμπιακό Βόλου θεωρώ ότι η απόφαση είναι πέρα για πέρα άδικη και μεθοδευμένη. Πέντε το πρωί να βγάλουν απόφαση! Υπάρχει στοχοποίηση, η απόφαση ήταν ειλημμένη και υπάρχει λόγος. Μιλάμε για μια ομάδα που έπαιξε πέρσι –αποδεδειγμένα- το πιο αποτελεσματικό ποδόσφαιρο και της στερούν το όνειρο και την ψυχή. Σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα παίξει για τον Μπέο στο Europa League, αλλά για την Ελλάδα και τους οπαδούς. Σίγουρα θα επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους. Ντρέπομαι. Τους πείραζε να βγάλουν την απόφαση στις 20.00 το βράδυ; Υπήρχε λόγος όμως… Εγώ δεν πρόκειται να πω τον λόγο αυτό. Δεν πρόκειται να πω τίποτα παραπάνω. Στεναχωριέμαι. Εκφράζω βέβαια, η άποψή μου. Θεωρώ ότι η απόφαση δεν βασίζεται πουθενά. Απλά θέλουν να κάνουν μια κάθαρση και όποιον πάρει ο Χάρος. Εγώ την έχω πληρώσει…

Κατήργησαν νόμους του Αρείου Πάγου. Απαγορεύεται να τις χρησιμοποιήσουν κανονικά τις συνομιλίες. Έκαναν ενστάσεις οι δικηγόροι και αυτοί θα κρίνουν. Υπάρχουν και άλλοι οδοί… Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Θεωρώ ότι η απόφαση είναι ειλημμένη και τους λέω (σσ. στον Ολυμπιακό Βόλου) να μην δώσουν μάχη και τις δυνάμεις τους να τις κρατήσουν για τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Εγώ είμαι υποχρεωμένος να το πάω το πράγμα εκεί που δεν φτάνει για να καθαρίσω το όνομά μου. Εάν ήμουν πραγματικά ένοχος θα έλεγα ‘’είμαι και να την βγάλω με τον λιγότερο χρόνο. Δεν έχω έναν κωδικό σε εταιρείες στοιχημάτων. Κανένας από την οικογένειά μου . Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο».

Για την απαγόρευση συμμετοχής από κάθε αθλητική δραστηριότητα και ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο:
«Εμένα η ζωή μου έχει αλλάξει. Η ποινή αυτή είναι για γέλια. Δεν μπορούν να σου απαγορεύσουν να πάς στο γήπεδο. Στον Ψωμιάδη στέρησαν την φίλαθλη ειδικότητα και πάει. Το έχω πει σε πολλά άτομα. Από την ημέρα που έγινε αυτό έχει τελειώσει το ποδόσφαιρο για εμένα. Εύχομαι αυτοί που άρχισαν την κάθαρση να την κάνουν αλλά να μην είναι κάθαρση εντυπώσεων».

Για τις συνθήκες της κράτησής του στις φυλακές:
«Είναι συνθήκες που πρώτη φορά βιώνω. Τόσο οι συγκρατούμενοι μου όσο και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν κατανόηση και υπάρχει ένας σεβασμός προς το πρόσωπό μου. Περιμένω την δικαιοσύνη να δει τα πραγματικά γεγονότα. Και να αρχίσω μια νέα ζωή».