Η βρετανική αρχή, υπεύθυνη για τα κριτήρια της διαφήμισης (Britain’s Advertising Standards Authority) απέσυρε δύο διαφημίσεις προϊόντων της L’ Oreal με την ηθοποιό Τζούλια Ρόμπερτς και το μοντέλο Κρίστι Τέρλιγκτον διότι ήταν υπερβολικά «πειραγμένες» σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.Το μακιγιάζ τους έγινε με αερογράφο.

Σύμφωνα με το BBC, το μέλος του Κοινοβουλίου, Τζο Σουίνσον ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες μπορούν να επηρεάσουν νεαρά κορίτσια. Σύμφωνα με όσα είπε, τα μισά νεαρά κορίτσια μεταξύ 16 και 21 ετών λένε ότι σκέφτονται την (πιθανότητα) χειρουργικής επέμβασης και παρουσιάζουν διατροφικά προβλήματα σε διπλάσιο βαθμό τα τελευταία 15 χρόνια.

Σύμφωνα με την ίδια, επίσης, η χρήση του αερογράφου και οι τεχνικές ψηφιακής τελειοποίησης ενός προσώπου που παρουσιάζεται σε διαφημιστική φωτογραφία έχουν γίνει ο κανόνας, αλλά η Τζούλια Ρόμπερτς και η Κρίστι Τέρλιγκτον είναι και οι δύο ωραίες γυναίκες που δεν χρειάζονται να «πειραχτούν» για να εντυπωσιάσουν.

Ανθρωποι της L’ Oreal, με τη σειρά τους παραδέχτηκαν ότι η φωτογράφηση της Τέρλιγκτον είχε υποστεί μικρή επεξεργασία, της Ρόμπερτς, όμως, καμία. Και στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο, η φωτογράφηση είπαν οτι αντανακλούσε τα θετικά αποτελέσματα της χρήσης του προϊόντος που πρόβαλε.