Τεσσερσήμισι χιλιάδες κόσμου τόσο την Τρίτη (τη βραδιά της πρεμιέρας) όσο και την Τετάρτη γέμισαν ασφυκτικά το Ηρώδειο στις δύο πρώτες παραστάσεις της όπερας του Βέρντι «Ναμπούκο» από την Εθνική Λυρική Σκηνή στέφοντας – από άποψη προσέλευσης τουλάχιστον – τις βραδιές με πλήρη επιτυχία. Σ’ αυτό συνέβαλε και η απόφαση για την παράταση της λειτουργίας του Μετρό (λόγω της απεργίας των Ταξί) που διευκόλυνε τους πιστούς του είδους στις μετακινήσεις τους.

Εβλεπε κανείς τη βραδιά της πρεμιέρας τους συρμούς του Μετρό γεμάτους από κόσμο, τόσο κοντά στην ώρα έναρξης, όσο και λήξης της παράστασης. Η όπερα που καθιέρωσε τον Βέρντι ως έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες της Ιταλίας παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη, σκηνικά-κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, φωτισμούς Ελευθερίας Ντεκώ, ενώ την ορχήστρα της ΕΛΣ διηύθυνε ο Ηλίας Βουδούρης.

Στους θώκους των επισήμων και ανάμεσα στους θεατές την παράσταση της πρεμιέρας παρακολούθησαν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκος Μπόλαρης, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας Hiroshi Toda, ο Πρόεδρος των ΕΛ.ΤΑ. Παναγιώτης Βουρνάς, το ζεύγος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, ο Δ/νων Σύμβουλος της Eurobank Νίκος Νανόπουλος, ο φαρμακοβιομήχανος Σταύρος Δέμος, η λυρική καλλιτέχνης Ζανέτ Πηλού, ο συλλέκτης Δημήτρης Τσίτουρας κ.α. Στην παράσταση της Τετάρτης είδαμε την ερμηνεύτρια ΄Αννα Βίσση, τον δικηγόρο Λουκά Αποστολίδη κ.α.

Ακολουθούν άλλες δύο παραστάσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η παράταση της λειτουργίας του Μετρό θα ισχύσει και για την Πέμπτη. Το Μετρό παρατείνει την λειτουργία του έως τις 00.40. Την Παρασκευή τα δρομολόγια του Μετρό σταματούν στις 02.00.

www.nationalopera.gr