Ο κεντρικός σταθμός του Όσλο εκκενώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί μετά τον εντοπισμό αποσκευής που κρίθηκε ύποπτη και διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων.

«Ολα τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων διακόπηκαν μέχρι νεωτέρας»,δήλωσε στο Ρόιτερς αξιωματούχος της εταιρίας σιδηροδρόμων της χώρας NSB.

«Κατόπιν εντολής της αστυνομίας δεν επιτρέπεται να εισέλθει κανένας στο σταθμό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB μετέδωσε ότι προφανώς κάποιος εγκατέλειψε μία αποσκευή σε λεωφορείο με προορισμό το αεροδρόμιο κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή Ν.19.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι ο σταθμός έχει περικυκλωθεί από οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και ότι έχει αποκλειστεί μία μεγάλη περιοχή νοτίως του σταθμού και δίπλα στο ξενοδοχείο Thon Hotel Opera.

Υπάλληλος του ξενοδοχείου είπε στο Ρόιτερς ότι οι εργαζόμενοι εκεί δεν έχουν κληθεί από την αστυνομία να εκκενώσουν το κτίριο.

Το επίπεδο συναγερμού στο Οσλο αυξήθηκε μετά τις διπλές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 76 άνθρωποι–οι οκτώ εκ των οποίων από έκρηξη κοντά σε κυβερνητικά κτίρια.

Ο 32χρονος νορβηγός Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ συνελήφθη και κρατείται κατηγορούμενος για τις επιθέσεις.