Mεγάλη πορεία από τη Μαδρίτη προς τις Βρυξέλλες ξεκίνησαν οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι», διαμαρτυρόμενοι για την υποταγή – όπως λένε – της κυβέρνησής τους στις αγορές και την αδιαφορία της για τις ανάγκες του λαού εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Οι «Αγανακτισμένοι», φωνάζοντας το απλό σύνθημα «στις Βρυξέλλες» σχεδιάζουν να έχουν κατά τη διάρκεια της πορείας συναντήσεις με διάφορους φορείς, ενώ θα συλλέγουν παράπονα και προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Πρόκειται να διασχίσουν 1.500 χιλιόμετρα και θα περάσουν από τρεις χώρες για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται εδώ και αρκετές εβδομάδες στους δρόμους, σύμφωνα με το BBC.

Στόχος τους είναι να συνδεθούν με τους υπόλοιπους «Αγανακτισμένους» της Ευρώπης για μια μαζικότατη πορεία τον Οκτώβριο.

Δηλώνουν αγανακτισμένοι με την οικονομική κρίση, με τις περικοπές, με την ανεργία και τις ιδιωτικοποιήσεις που τελικά καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες.

Οι διαμαρτυρίες των «Αγανακτισμένων» στη Μαδρίτη ξεκίνησαν στις 15 Μαΐου και σύντομα εξαπλώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας, καθώς το κίνημα διαδόθηκε μέσω του Facebook και του Twitter.