«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε την ΕΠΟ ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να επιστρέψει στις σωστές κατευθύνσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA κ. Μισέλ Πλατινί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο πριν από την αναχώρησή του από την Αθήνα, προαναγγέλλοντας την άφιξη ειδικών τον Αύγουστο προκειμένου να μελετήσουν τα ελληνικά προβλήματα και να εισηγηθούν λύσεις στα θέματα της βίας, των στημένων αγώνων, της διαιτησίας και του ντόπινγκ.

Ο πρόεδρος της UEFA χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση την οποία είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι ήταν βασισμένη στην ανάγκη να εργαστούν από κοινού Κυβέρνηση, UEFA και ΕΠΟ πάνω στα θέματα της βίας των στημένων αγώνων, της διαιτησίας και του ντόπινγκ. «Οι προτάσεις της UEFA ήταν καλοδεχούμενες από την κυβέρνηση, και ο αθλητικός νόμος τον οποίο ετοιμάζεται να ψηφίσει θα πρέπει να πλησιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο τις προδιαγραφές της UEFA» υπογράμμισε ο κ. Πλατινί.
Ο πρόεδρος της UEFA αναφερόμενος στα στημένα παιχνίδια τόνισε η αρμοδιότητα να αποφασίσει είναι η δικαιοσύνη κλάθε χώρας. «Εμείς γνωρίζουμε κάποια πράγματα, επειδή έχουμε ένα σύστημα που μας ενημερώνει για τα πονταρίσματα που γίνονται σε κάθε αγώνα. Στο σημείο αυτό σταματάει η δική μας αρμοδιότητα. Δεν είμαστε αστυνομία. Θέλουμε να βοηθήσουμε τη δικαιοσύνη όλων των χωρών, γι΄ αυτό θα καθιερώσουμε έναν αρμόδιο ασφαλείας σε κάθε χώρα, ο οποίος θα είναι υπάλληλος της UEFA και θα αποτελεί το σύνδεσμό μας» υπογράμμισε.
Ο κ. Πλατινί προειδοποίησε ότι κάθε παίκτης που θα συμμετέχει σε στημένους αγώνες δεν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, ενώ ως προς τις ελληνικές υποθέσεις με τα στημένα παιχνίδια που βρίσκονται σε εξέλιξη τόνισε ότι μόνο η δικαιοσύνη και η αστυνομία μπορούν να δώσουν συνέχεια. «Το θέμα το ερευνά στην Ελλάδα η αστυνομία και η δικαιοσύνη. Μετά θα πάει στην ομοσπονδία, η οποία πρέπει να πάρει τότε αποφάσεις. Δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις και να τιμωρήσουμε βάσει εικασιών, πρέπει να έχουμε αποδείξεις. Πάρτε για παράδειγμα την Μπεσίκτας στην Τουρκία. Φανταστείτε τι θα γίνει εάν την τιμωρήσουμε τώρα αποκλείοντας την από το Τσάμπιονς Λιγκ και μετά από ένα ή δύο χρόνια να δικαιωθεί στα δικαστήρια της Τουρκίας», τόνισε ο κ. Πλατινί.

Ο πρόεδρος της UEFA ξεκαθάρισε ότι ως προς το θέμα της αναβολής του πρωταθλήματος μοναδική αρμόδια να αποφασίσει είναι η ΕΠΟ. «Υπάρχουν εκατομμύρια όμορφα πράγματα στο ποδόσφαιρο, όμως η προσοχή πολλές φορές εστιάζεται στις άσχημες στιγμές. Δεν βρίσκω πάντως κάτι τρομερά άσχημο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εκτός ίσως από τη βία…Γι΄ αυτά τα θέματα πρέπει να δουλεύουν η κυβέρνηση με τα δικαιοδοτικά όργανα αλλά και ο Τύπος, που πρέπει να μεταφέρει θετικά μηνύματα στους φιλάθλους. Να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια για να δώσουμε στο ποδόσφαιρο αυτό που χρειάζεται».
Ως προς τα θέματα της διαιτησίας ο κ. Πλατινί προανήγγειλε την έλευση στην Ελλάδα του Ιταλού Πιερλουΐτζι Κολίνα. «Θα δουλέψουμε σε όλα αυτά τα θέματα με την Ομοσπονδία για βελτιώσουμε τη διαιτησία και τους κανονισμούς. Έχουμε τον κ. Κολίνα που εργάζεται στην UEFA και θα του πούμε να έρθει να κάνει μια έρευνα στην Ελλάδα» υπογράμμισε.