Υπάρχει καλύτερο φαγητό από τα μακαρόνια με φρέσκια μοσχομυριστή σάλτσα ντομάτας; Ειδικά τώρα που οι ντομάτες είναι στην εποχή τους, γεμάτες γεύση και αρώματα, είναι ασυναγώνιστα λαχταριστό.

Όμως αν περνάμε τις ντομάτες από το multi γίνονται σαν νερό και χάνουμε αυτά τα μικρά κομματάκια που κρύβουν όλη τη νοστιμιά και δένουν ιδανικά τη σάλτσα. Για μακαρονάδα τη θέλουμε, δεν θέλουμε ντοματο-ζουμί για Bloody Mary!

Αρα τι μένει; Ο τρίφτης, που, όσο να ‘ναι, τον κόπο και τον χρόνο του τον θέλει. Το www.coozina.gr άκουσε τις προσευχές μου και μου απάντησε με την ηλεκτρική μηχανή Imperia Solemio.

Εύχρηστη, ελαφριά, ανθεκτική και μικρή για να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο στον πάγκο της κουζίνας μου, φτιάχνω στο λεπτό λαχταριστές σάλτσες. Και μιας και βρήκα τον τέλειο βοηθό, λέω να αρχίσω τους πειραματισμούς μου στις μαρμελάδες, τώρα που τα καλύτερα και πιο ζουμερά φρούτα είναι στην διάθεσή μου. (τιμή € 149)

Πιο οικονομική (€ 69) αλλά εξίσου χρηστική είναι η αντίστοιχη μηχανή χειρός της ίδιας εταιρίας. Με ειδικό μηχανισμό από αλουμίνιο που «δένει» σταθερά στον πάγκο της κουζίνας και πλαστικό χωνί εύκολο στον καθαρισμό.