Στην Αθήνα αναμένεται την Τρίτη ο πρόεδρος της UEFA κ. Μισέλ Πλατινί καλεσμένος του υπουργού Πολιτισμού και αρμόδιου για θέματα αθλητισμού κ. Παύλου Γερουλάνου. Ο κ. Πλατινί θα φτάσει στην Αθήνα με λίαρ τζετ και στις 13.00 θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν οι προτάσεις της Κυβέρνησης για την εξυγίανση και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου, η υπόθεση των στημένων αγώνων και η εξέλιξή της στην ποινική και αθλητική δικαιοσύνη, το υπό κατάθεση αθλητικό νομοσχέδιο, ορισμένες από τις διατάξεις του οποίου θα πρέπει να προεγκρίνουν ή έστω να ανεχθούν η UEFA και η FIFA για να μην προκύψουν προβλήματα με το λεγόμενο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ, η αυστηροποίηση των ποινών απέναντι στις ομάδες οι οπαδοί των οποίων δημιουργούν επεισόδια και το οικονομικό φερ πλέι που η UEFA θα εφαρμόσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από το 2014.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA και πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ κ. Θόδωρος Θεοδωρίδης ο οποίος με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο θα υποδεχθούν τον κ. Πλατινί, υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πρόεδρος της UEFA έρχεται με καλές διαθέσεις στην Αθήνα προκειμένου να συμβάλει στην εναρμόνιση του πειθαρχικού δικαίου με τα ισχύοντα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ άφησε να νοηθεί ότι δεν είναι υπέρ του αποκλεισμού χωρών και ομάδων από τα ευρωπαϊκά κύπελλα.
Η UEFA παρακολουθεί πάντως από κοντά τις εξελίξεις στο θέμα των στημένων παιχνιδιών και έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα ήθελε οι ποινές που θα επιβληθούν στους παραβάτες από τα ελληνικά αθλητικά και ποινικά δικαστήρια να είναι παραδειγματικές για την υπόλοιπη Ευρώπη. Εξάλλου η UEFA δεν παύει να τονίζει συνεχώς ότι θορυβήθηκε και άρχισε να ψάχνει τα ύποπτα παιχνίδια, μετά τον αγώνα Πανιώνιος – Ντιναμό Τιφλίδας το 2004 για το Κύπελλο UEFA και για τον οποίο σε όλο τον κόσμο είχαν προβλέψει ότι στο ημίχρονο θα νικάει η ομάδα της Τιφλίδας και στο τέλος θα επικρατήσει ο Πανιώνιος.