Μπορεί να μην ήταν αυτό που λέμε «δεν πέφτει καρφίτσα», ωστόσο, το θέατρο της Επιδαύρου έδινε μια πολύ περισσότερο αισιόδοξη εικόνα από πρεμιέρες άλλων παραστάσεων το βράδυ της Παρασκευής, την πρώτη ημέρα της «Μήδειας» σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα και με την Αμαλία Μουτούση στον ομώνυμο ρόλο.

Περίπου επτά χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο θέατρο του Πολυκλείτου για να παρακολουθήσουν μια «λιτή και καθαρή» παράσταση σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, μουσική, Ελένης Καραϊνδρου, σκηνογραφία Γιώργου Πάτσα και με τον Χρήστο Λούλη ως Ιάσονα πλάι στη Μήδεια – Αμαλία Μουτούση να δίνει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ερμηνεία του τραγικού ήρωα του Ευριπίδη.

Η προσέλευση των περισσότερων στο θέατρο ξεκίνησε μόλις μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης που άρχισε γύρω στις 9.15 Καλλιτεχνικός κόσμος, κυρίως, βρέθηκε στις πρώτες θέσεις του κοινού όπου άστραψαν τα φλας των φωτογράφων. Σκηνοθέτες όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τη γυναίκα του, Φοίβη, και ο «τακτικός» της Επιδαύρου, Λευτέρης Βογιατζής, ηθοποιοί όπως η Λυδία Κονιόρδου, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, ο Νίκος Κουρής, η Βίκυ Βολιώτη, ο Δημήτρης Καταλειφός με τη Ράνια Οικονομίδου, η ΄Αννα Κοκκίνου και φυσικά η ΄Εμιλυ Κολιανδρή με τη φουσκωμένη της κοιλιά, αφού σε λίγους μήνες θα φέρει στον κόσμο το παιδί της με το Χρήστο Λούλη. Εκεί ήταν επίσης ο σκηνογράφος Διονύσης Φωτόπουλος, και η μητέρα της Αμαλίας Μουτούση, Νόνικα Γαληνέα.