«Ξέρετε, νιώθω πραγματικά καλά για τα 50. Σίγουρα «γκριζάρισα» από τότε που ξεκίνησα την (καινούργια) δουλειά αλλά σε κάθε άλλη περίπτωση νιώθω μάλλον καλά. Και η Μισέλ, ξέρετε, λέει ότι, ξέρετε εκείνη – εκείνη – εκείνη ακόμα πιστεύει ότι είμαι νοστιμούλης (cute). Και νομίζω ότι ότι αυτό είναι που μετράει πιο πολύ δεν είναι έτσι;»

Ο ολίγον τι τρακαρισμένος 50άρης δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος σε συνέντευξή του στο εθνικό ραδιόφωνο των ΗΠΑ, NPR και στη Μισέλ Μάρτιν έκανε την παραπάνω εξομολόγηση εν όψει των γενεθλίων του: την Πέμπτη 4 Αυγούστου ο Μπάρακ Ομπάμα κλείνει μισό αιώνα ζωής.

Οι επισημάνσεις του Μπάρακ Ομπάμα για το πέρασμα του χρόνου, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα συχνές σε δημόσιους λόγους του. «Κυβερνώ επί 2,5 χρόνια», ανέφερε σε οπαδούς του σε ένα συνέδριο τον περασμένο μήνα. «Δεν δείχνω πια τόσο νέος. ΄Εχω γκριζάρει, έχω σακούλες κάτω από τα μάτια, αλλά ο πυρήνας του πνεύματός μου είναι ακόμα εκεί».

Περίπου τα ίδια ο Μπάρακ Ομπάμα τα είπε και στο Σικάγο σε συγκέντρωση υποστηρικτών του: «Ξέρετε, ο υποψήφιός σας είναι λίγο πιο γκριζαρισμένος τώρα», ανέφερε στους υποστηρικτές του. «Ένα «κομμάτι» ενθουσιασμού για κάτι εντελώς καινούργιο δεν υπάρχει πλέον… Αλλά το όραμα δεν άλλαξε. Αυτό για το οποίο νοιαζόμαστε δεν άλλαξε. Οι δεσμεύσεις μας δεν θα πρέπει να αλλάξουν».