«Απαίσιο δεν είναι; Απαίσιο και φοβερό!».

Αυτό ήταν το αναπάντεχα καυστικό σχόλιο της Βασίλισσας Ελισάβετ στη νύφη του εγγονού της, Κάθριν Μίντλετον, όταν επισκέφθηκε μαζί της την παρουσίαση εκθεμάτων του γάμου της Κέιτ με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ η οποία από το Σάββατο 23 Ιουλίου φιλοξενείται στο παλάτι του Μπάκιγχαμ (βλ. σχετικό άρθρο στη στήλη).

΄Όπως αναφέρει τόσο η εφημερίδα The Telegraph και η Us Weekly, ήταν η παρουσίαση του νυφικού της Κάθριν και του βέλου που συγκέντρωσαν τα αρνητικά σχόλια – το φόρεμα προβάλλεται σε ένα σκοτεινό φόντο με το βέλο και την τιάρα να κρέμονται ολίγον τι δυσοίωνα πάνω από το φόρεμα.

Παρ’ ότι η εφημερίδα The Telegraph δικαιολογεί τη Βασίλισσα αναφέροντας ότι ήταν ίσως η έλλειψη κούκλας που της προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια, η Us Weekly αναφέρει ότι η Βασίλισσα απλά αστειευόταν: «Η Βασίλισσα απέδειξε από πού αντλεί ο Γουίλιαμ το καυστικό του χιούμορ».

Εκπρόσωπος του παλατιού, ωστόσο, ανέφερε στο AFP ότι το σχόλια της Βασίλισσας ήταν στο πλαίσιο μιας ιδιωτικής της συζήτησης με τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ και αυτές οι συζητήσεις δεν σχολιάζονται. Ανεξάρτητα των τοποθετήσεων της Βασίλισσας, ωστόσο, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κάθριν θα κάνουν διακοπές μαζί της τον Αύγουστο στο ανάκτορο του Μπάλμοραλ στη Σκωτία όπου η Ελισάβετ προσκάλεσε την Κάθριν για να τη γνωρίσει. Μετά την ψυχρολουσία, η γνωριμία.