Με δύο γκολ του Λουΐς Σουάρες, η Ουρουγουάη επικράτησε 2-0 του Περού και προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, που διεξάγεται στα γήπεδα της Αργεντινής.

Ο άσος της Λίβερπουλ σκόραρε δις σε διάστημα 5 λεπτών (53′ και 58′) και έφτασε τα τρία γκολ στη διοργάνωση (όσα και ο Αργεντινός Σέρχιο Αγουέρο με τον οποίο βρίσκονται στην κορυφή των σκόρερ).

ΠΕΡΟΥ: Ραούλ Φερνάντες, Τζανκάρλο Καρμόνα, Ακασιέτε, Αλμπέρτο Ροντρίγκες, Βίλτσες, Αντβίνκουλα (61′ Λομπατόν), Μπαλμπίν, Κρουσάδο, Γιοτούν (55′ Τσιρόκε), Βάργκας, Γκερέρο.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Κοάτες, Μαρτίν Κάσερες, Γκαργκάνο (72′ Εγκουρέν), Εχίδιο Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Περέιρα, Λουΐς Σουάρες (71′ Αμπέλ Ερνάντες), Φορλάν.

Η Ουρουγουάη θα αγωνιστεί σε τελικό του Κόπα Αμέρικα για 21η φορά στην ιστορία της, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο 14 φορές (όσες και η Αργεντινή). Μάλιστα, επιστρέφει σε τελικό έπειτα από 12 χρόνια και την ήττα που είχε υποστεί από τη Βραζιλία το 1999. Η Τσελέστε κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα για τελευταία φορά το 1995 και πάλι σε τελικό με τη Βραζιλία.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή (24/7) και η Ουρουγουάη θα μάθει τα ξημερώματα της Πέμπτης (21/7) την αντίπαλό της που θα προκύψει από το ζευγάρι Παραγουάη-Βενεζουέλα (03.45-nova 2).