Ο περιορισμός της παραβατικότητας η οποία συνοδεύει συνήθως τους οίκους ανοχής ήταν μία από τις βασικότερες αιτίες της μετεγκατάστασής τους σε βιοτεχνικές και βιομηχανικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως ξεκαθάρισε στον Βήμα 99,5 ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

«Δώσαμε τη λύση με τη συναίνεση τόσο των κατοίκων όσο και των ιδιοκτητών των οίκων ανοχής» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο παρέχονται και καλύτερες συνθήκες λειτουργίας των οίκων.

«Οπου λειτουργούν οι οίκοι ανοχής υπάρχει και αυξημένη παραβατικότητα. Γι’ αυτό καταλήξαμε σε μία περιοχή χωρίς οικιστικό χαρακτήρα» πρόσθεσε.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπει την εγκατάστασή τους σε περιοχές μη κατοικίας, που χαρακτηρίζονται επισήμως ως βιοτεχνικές ή βιομηχανικές από το τρέχον γενικό πολεοδομικό σχέδιο.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία μετεγκατάστασης των οίκων ανοχής του Β’ Δημοτικού Διαμερίσματος, αυτή θα πρέπει να γίνει σε 12 μήνες, ενώ αμέσως μετά, αν διαπιστώνεται οποιαδήποτε παρασπονδία, οι άδειες θα ανακαλούνται.

«Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, καθώς υπήρχαν μόνιμες διαμάχες. Για να περιορίσουμε την παράνομη λειτουργία των οίκων ανοχής, η μόνη λύση είναι να τους νομιμοποιήσουμε» τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Η απόφαση του δήμου προβλέπει ότι θα μπορούν να χορηγηθούν μέχρι 35 άδειες, ενώ αίρεται η προϋπόθεση της απόστασης 50 μέτρων μεταξύ των οίκων ανοχής, καθώς η δραστηριότητα αυτή θα χωροθετηθεί σε περιοχές μη κατοικίας.

«Η παρουσία των οίκων ανοχής εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης και τόνισε ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι ο αγοραίος έρωτας, ο οποίος και θα πρέπει να κυνηγηθεί».

«Λείπουν λεφτά από τον δήμο»
Αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι «λείπουν πολλά λεφτά».

«Υπάρχει θέμα υπεξαίρεσης, ύψους 55 εκ. ευρώ, για την οποία ευθύνεται η προηγούμενη διοίκηση. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και το μόνο που ζητώ είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες» τόνισε.