Αναρωτιέμαι που έμαθαν ή που βρήκαν αυτοί οι άνθρωποι, που βρίσκονται στην εξουσία όλα αυτά τα χρόνια, το ήθος, την ευθιξία, την ευγένεια που πρέπει να χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο . Δεν παραβλέπω το γεγονός πως οι πολιτικοί είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, αλλά αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια δεν γνωρίζω αν έχει προηγούμενο.

Μπορώ μόνο να τους δικαιολογήσω για αυτά που λένε μόνο για τον λόγο ότι επειδή πια δεν έχουν στο “πολιτικό” τους οπλοστάσιο, τα ρουσφέτια, τους διορισμούς και τις άλλες πολιτικές διευκολύνσεις που είχαν όλα τα άλλα χρόνια και επειδή βλέπουν ότι ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση γι’ αυτούς έχουν χάσει τον έλεγχο αυτών που λένε και αυτών που κάνουν.

Δεν είναι δυνατόν να απειλούμαστε καθημερινά με διλήμματα όπως: “Καραμανλής ή τανκς”,” Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα”, “Μεσοπρόθεσμο ή τανκς,” “Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε,” “Εκλογές ίσον χρεοκοπία,” “Πασόκ ή χρεοκοπία,” “Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία,” ” Χρεοκοπία ή default,” “Προσέξτε γιατί θα φύγουμε,” “Θα ακολουθάτε αυτά που λέμε με στρατιωτική πειθαρχία.” Και αυτά είναι μόνο κάποια που ήρθαν στο μυαλό μου και είναι προφανές πως είναι και τα πιο πρόσφατα. Μπαμπούλες (βαρβαρότητα), φαντάσματα του παρελθόντος (τανκς), διλήμματα, απειλές σε έναν λαό που θυσιάζεται τα τελευταία χρόνια χωρίς κανένα όφελος, χωρίς να βλέπει μια πρόοδο, ότι κάπου βγάζουν βρε αδελφέ οι θυσίες του.

Πάμε από το κακό στο χειρότερο γιατί ΌΛΟΙ – και τονίζω το όλοι – όσοι μας κυβέρνησαν δεν κοίταξαν έστω και λίγο αυτόν τον κόσμο, τον έβλεπαν μόνο σαν ψήφο, όμως και αυτός μόνο σαν ψήφο τον έβλεπε τον πολιτικό, τον βουλευτή του. Ο ένας ήθελε να εξαγοράσει την ψήφο του και ο άλλος με χαρά την πούλαγε. Τώρα που πλέον ο πολιτικός δεν μπορεί να την εξαγοράσει την θέλει με την απειλή. Τώρα που ο άλλος δεν μπορεί να την πουλήσει βλέπει τα λάθη. Ήθη των καιρών; Ίσως. Όμως όταν υπουργός της κυβέρνησης λέει για τον πρωθυπουργό πως ήταν ένας δημαγωγός, όταν έλεγε πως λεφτά υπάρχουν και όλοι συμφωνούν, όταν στις πιο κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα βγαίνουν και λένε χωρίς ίχνος ντροπής ότι έγιναν λάθη και κανείς δεν παραιτείται, περιμένουμε να έχουν κάποιο ήθος και ευθιξία για τον λαό που υποφέρει;

Ο κόσμος πλέον κατάλαβε, αυτοί έχουν καταλάβει; Μάλλον όχι αφού είναι η πιο υψηλά αμειβόμενοι βουλευτές στην ευρωπαϊκή ένωση.( Μετά τους Ιταλούς.) Έχει αρχίσει τώρα να φτάνει στα αυτιά μου η επόμενη απειλή” χρεοκοπία ή θάνατος.” Από το ελευθερία ή θάνατος του 21, ενώ έχω Βαρεθεί και τα τσιτάτα του στιλ: “Αντιεξουσιαστές στην εξουσία,” ή “Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται.” Εγώ να πω την αλήθεια νιώθω πλέον λίγο τρομοκρατημένος για το μέλλον το δικό μου και των παιδιών μου. Αν τελικά δεν αλλάξουμε εμείς νοοτροπία, ήθος, πολιτισμό δεν θα αλλάξουν ούτε αυτοί.

Εάν τελικά εμείς αλλάξουμε και αυτοί δεν θελήσουν να αλλάξουν τότε θα τους πάρει το σκοτάδι τους μακριά μας και μαζί θα πάρει και τις απειλές τους. Έχω την αίσθηση ότι με απειλές δεν μπορείς να κυβερνάς έναν λαό.