Το εγκώμιο για την τεχνική κατάρτιση του 32χρονου ισπανού μεσοεπιθετικού Φραν Γέστε έπλεξε ο συμπατριώτης του προπονητής του Ολυμπιακού κ. Ερνέστο Βαλβέρδε, λέγοντας ότι θα βοηθήσει στον τομέα των στημένων φάσεων και θα δώσει λύσεις σε προβλήματα που αντιμετώπισε πέρυσι η ομάδα όταν δεν αγωνιζόταν ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

«Ο Γέστε είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και τον γνωρίζω από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Είναι παίκτης με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και θα βοηθήσει ειδικά στον τομέα των στημένων φάσεων, εκεί όπου δεν έχουμε πολλούς καλούς παίκτες. Μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία και αριστερά αλλά και στη θέση του Ιμπαγάσα, εκεί δηλαδή όπου αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα πέρυσι, όταν απουσίαζε ο Αριέλ» δήλωσε ο ισπανός προπονητής.
Ο Γέστε αναμένεται την ερχόμενη Τετάρτη (20/7) στον Πειραιά για να υπογράψει ετήσιο συμβόλαιο με αποδοχές κοντά στο 1 εκατ. ευρώ και στις 23 Ιουλίου θα αναχωρήσει με την αποστολή των Ερυθρολεύκων για το Ερμελο της Ολλανδίας όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, το οποίο περιλαμβάνει και τέσσερα φιλικά παιχνίδια.

Στην Ολλανδία δεν αναμένεται πάντως να ταξιδέψουν και οι 29 παίκτες που προετοιμάζονται τώρα στο Ζέεφελντ καθώς ο κ. Βαλβέρδε επανέλαβε ότι θέλει να εργαστεί το πολύ με 22-23 παίκτες. «Έχουμε αρκετούς παίκτες στο ρόστερ και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω συνηθίσει να δουλεύω με τόσους πολλούς. Θέλω 22-23 ποδοσφαιριστές, αλλά προς το παρών δεν ξέρω ποιοι θα ακολουθήσουν στην Ολλανδία» υπογράμμισε ο ισπανός τεχνικός.
Ο κ. Βαλβέρδε χαρακτήρισε πολύ καλή τη δουλειά που γίνεται στην Αυστρία, ενώ τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει και πολύ το πρώτο φιλικό παιχνίδι με την Πολόνια Βαρσοβίας στις 19 Ιουλίου, αλλά «να φανεί στα φιλικά του Έρμελο η δουλειά που κάνουμε στο Ζέεφελντ».
Για τον τραυματισμό του Φέισα, ο ισπανός κόουτς δήλωσε ότι δεν έχει κάτι σοβαρό και θα επιστρέψει σύντομα στις προπονήσεις, τονίζοντας ότι «για τη θέση του αμυντικού χαφ υπάρχουν επίσης ο Σουμπίνιο και ο Μοντέστο και δεν υπάρχει πρόβλημα».
Κατά το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας στο Ερμελο ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σε φιλικά τη Ζούλτε Βάρεγκεμ (24/7), τη Βέρντερ Βρέμης (26/7), την Μπρέντα (30/7) και τη Χερενφέιν (31/7).