υλικά για 4 άτομα

2 κονσέρβες τόνο, σε νερό • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα • 3 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο • 4 κ.σ. τραχανά, ξινό • 2 αβγά • 3 κ.σ. γιαούρτι • 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο • λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4-5 κουταλιές) • ξύσμα από 1 λεμόνι • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση

Στραγγίζουμε τον τόνο και τον αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ζυμώνουμε ώσπου να αποκτήσουμε ένα μαλακό μείγμα και το αφήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένο στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά. Στα μισά του χρόνου τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Μπορούμε να συνοδεύουμε τα μπιφτέκια μας με μια πλούσια πράσινη σαλάτα με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

Tip

Για να γίνουν πιο αφράτα τα μπιφτέκια, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη ντομάτα στο μείγμα.