Υλικά για 4 άτομα

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε λεπτές λωρίδες ή σε μπουκιές • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή, γλυκιά • 1 κ.κ. κύμινο • 3 κ.σ. πετιμέζι • 3 κ.σ. ξίδι • 3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο • 1-2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες (προαιρετικά) • 1 κιλό μικρά τρυφερά κολοκυθάκια • 1 κ.σ. σουσάμι • ½ φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο • έ.π. ελαιόλαδο • χυμό λεμονιού • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα μπαχαρικά με το πετιμέζι, το ξίδι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα φιλέτα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα κολοκυθάκια. Τα βράζουμε για 10 λεπτά, τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα περιχύνουμε με παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα και τη ζωντάνια τους. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε για δευτερόλεπτα το σουσάμι να πάρει χρώμα. Το αδειάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε στο τηγάνι τα φιλέτα με τα υγρά του μπολ. Με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε συχνά για να ψηθούν από όλες τις πλευρές, περίπου για 10-12 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε, προσθέτοντας στο πλάι τα κολοκυθάκια με ελαιόλαδο και λεμόνι. Από πάνω τρίβουμε με τον μύλο φρέσκο πιπέρι.