ΔΝΤ: Ενημέρωση ελλήνων δημοσιογράφων μέσω τηλεδιάσκεψης

Στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα το επόμενο διάστημα θα αναφερθεί το απόγευμα της Τετάρτης ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν. Ο Δανός οικονομολόγος θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με έλληνες δημοσιογράφους, προκειμένου να παρουσιάσει την έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ.

Στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα το επόμενο διάστημα θα αναφερθεί το απόγευμα της Τετάρτης ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν.

Ο Δανός οικονομολόγος θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με έλληνες δημοσιογράφους, προκειμένου να παρουσιάσει την έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ , επάνω στην οποία βασίστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για να εγκρίνει την πέμπτη δόση (3,2 δισ. ευρώ) προς την Ελλάδα.

Ο κ. Τόμσεν , ο οποίος θα επισκεφθεί την Ελλάδα στο τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου με τα υπόλοιπα μέλη της τρόικα για τη νέα αξιολόγηση εφαρμογής του Μνημονίου αναμένεται να υπογραμμίσει σήμερα ότι το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής συνέχισε να σημειώνει κάποια πρόοδο όσον αφορά τους αντικειμενικούς σκοπούς του και θα τονίσει ότι η πιστή εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου θα οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Ο κ. Τόμσεν θα επισημάνει ότι η στρατηγική της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις αποτελεί ενέργεια ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση των επενδύσεων και της ανάπτυξης, καθώς και για τη μείωση του υψηλού χρέους και αναμένεται να χαιρετίσει τη δημιουργία του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου που θα βοηθήσει στην επιτυχία της διαφανούς και έγκαιρης εφαρμογής του.

Ο ίδιος θα σημειώσει ότι για να διατηρηθεί η σταθερότητα στον χρηματοοικονομικό τομέα, πρέπει να αυξηθούν τα αποθέματα ρευστότητας των τραπεζών και πρέπει να δημιουργηθεί αποτελεσματικό πλαίσιο στήριξης και επίλυσης θεμάτων. Θα χαιρετίσει δε τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα αυτό.

Τέλος, θα τονίσει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στην ευαίσθητη αυτή φάση εξαρτάται από την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής χωρίς περιθώρια απόκλισης, καθώς και από τη στήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους και από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk