Την ύπαρξη ασύμμετρων απειλών στην επίλυση της ελληνικής και ευρωπαϊκής κρίσης χρέους ανέδειξε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «New York Times».

Στη συνέντευξη που τιτλοφορείται «Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών κινείται από κρίση σε κρίση», η αμερικανική εφημερίδα εστιάζει στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, στο σχέδιο για ριζική μείωση του δημόσιου τομέα, στο επιθετικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας και στις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος αναγνωρίζει το άγος που έχει φέρει η λιτότητα στην ελληνική κοινωνία, ωστόσο υποστηρίζει ότι παρά την αυξανόμενη οργή υπάρχει περιορισμένη διάθεση για νέες εκλογές και αλλαγή της κυβέρνησης.

«Ναι, έχουμε διαδηλωτές στους δρόμους, αλλά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης απορρίπτει την ιδέα των πρόωρων εκλογών», είπε.

Ερωτηθείς για την υψηλή ευθύνη εκτέλεσης των μέτρων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων, ξεκαθαρίζοντας ότι η μεγάλη πρόκληση είναι η οικονομική σταθεροποίηση.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά των διαφόρων διεθνών παραγόντων που επηρεάζουν τις εξελίξεις. «Εχουμε κάποιες ασύμμετρες απειλές», είπε αναφερόμενος στην οίκους αξιολόγησης.

Τέλος, οι «New York Times» κάνουν λόγο για σκληρές πολιτικές στην Ελλάδα που θα οδηγήσουν 120.000 εργαζόμενους του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα να χάσουν τη δουλειά τους την ερχόμενη τριετία.