Ο Ντάνιελ Ραντκλιφ αποκάλυψε την σκοτεινή του πλευρά. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πιο διάσημος μάγος της μεγάλης οθόνης παραδέχτηκε ότι κατά την διάρκεια των γυρισμάτων των ταινιών «Χάρι Πότερ» ήταν εθισμένος στο αλκοόλ.

«Ήμουν εξαρτημένος από το αλκοόλ προκειμένου να απολαμβάνω τα πράγματα» δήλωσε ο 22χρονος ηθοποιός, που τελευταία συμμετείχε στη θεατρική παράσταση του Broadway «How to Succeed in Business Without Really Trying». «Υπήρξε κάποια περίοδο που ήμουν τόσο ερωτευμένος με την ιδέα του life style ενός διάσημου, η οποία στην πραγματικότητα δεν μου ταίριαζε» πρόσθεσε.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ που εμφανίστηκε στην πρώτη ταινία Χάρι Πότερ σε ηλικία 11 ετών, θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που οι παπαράτσι δεν αντιλήφθηκαν το γεγονός ότι έπινε αρκετά. «Πραγματικά κατάφερα να τους ξεφύγω, παρ’ όλο που υπήρξαν πολλές φορές που θα μπορούσαν να με είχαν απαθανατίσει σε κακή κατάσταση».

Καθαρός και νηφάλιος από τον Αύγουστο του 2010, ο νεαρός σταρ ανέφερε στο περιοδικό «GQ» ότι η ζωή του είναι πιο φυσιολογική από τότε που σταμάτησε να πίνει.

«Παρ’ όλο που θα ήθελα πολύ να πηγαίνω στα πάρτι, να πίνω ένα ή δύο ποτά και να διασκεδάζω, ξέρω ότι δεν μπορώ να το κάνω. Αυτόν τον καιρό απολαμβάνω το γεγονός ότι έχω μια σχέση, μέσα στην οποία περνάω καλά και δεν είμαι «φευγάτος» όλη την ώρα. Δεν είναι ντροπή να απολαμβάνεις μια πιο ήρεμη και ήσυχη ζωή. Και αυτό είναι κάτι που αντιλήφθηκα τα τελευταία χρόνια».

Όσο για τα χρήματα που έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια ο ίδιος εξηγεί: «Είμαι πολύ τυχερός που τα έχω αποκτήσει, γιατί αυτό μου δίνει την δυνατότητα να ελίσσομαι και να κάνω πολλά πράγματα. Το κυριότερο όμως, είναι ότι δεν ανησυχώ πλέον για τα προς το ζειν. Τα χρήματα δεν πρέπει να αναλώνονται στα γρήγορα αυτοκίνητα και στις γυναίκες».