Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος εκδόσεων, όπως αναφέρει η Hollywoodlife, περισσότερα από $15 εκατομμύρια δολάρια έχουν προσφερθεί στην πρώην σύζυγο του «εξολοθρευτή» προκειμένου να γράψει τα απομνημονεύματά της -εστιάζοντας φυσικά στην απιστία του συζύγου της και στο εκτός γάμου παιδί του- μετά μάλιστα την πρόσφατη κατάθεση αίτησης διαζυγίου.

Μετά την σύντομη επίσκεψή της στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των Special Olympics 2011 -όπου και παρευρέθηκε- η Μαρία Σράιβερ επέστρεψε στο Λος Άντζελες και υπέβαλλε τελικά αίτηση διαζυγίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TMZ ισχυριζόμενη ασυμφωνία χαρακτήρων, ζήτησε από το δικαστήριο του Λος Άντζελες την από κοινού κηδεμονία των ανήλικων παιδιών τους, του 17χρονου Πάτρικ και του 13χρονου Κρίστοφερ. Το ζευγάρι έχει ακόμη δύο κόρες, την 21χρονη Κάθριν και την 19χρονη Κριστίνα.

Στην αναφορά μάλιστα που κατατέθηκε η ανιψιά του John F. Kennedy ζητά να πληρώσει ο πρώην σύζυγός της τις αμοιβές των δικηγόρων και των δύο πλευρών.

Η πλευρά του επί 25 χρόνια συζύγου της Άρλροντ Σβαρτσενέγκερ δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Όσο για την περιουσία του ζευγαριού, καθώς δεν υπάρχει προγαμιαίο συμβόλαιο θα χωριστεί στη μέση. Πηγές μάλιστα ανέφεραν στην ιστοσελίδα TMZ ό,τι ο Άρλοντ ήταν ενήμερος για την κατάθεση αίτησης διαζυγίου που θα έκανε η πρώην σύζυγός του, ενώ η Μαρία Σράιβερ είπε σε φίλους ότι ελπίζει να είναι ένα εύκολο και φιλικό διαζύγιο.

Όλα ξεκίνησαν πριν δύο μήνες (9 Μαΐου 2011) όταν το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι χωρίζει ενώ λίγες ημέρες αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια έχει ένα 14χρονο παιδί εκτός γάμου με την οικονόμο του σπιτιού.