Σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια ξέσπασε και στην Τουρκία, με το όνομα του προέδρου της πρωταθλήτριας Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, να ξεχωρίζει μεταξύ των 40 συλληφθέντων, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».

Ποδοσφαιριστές, μάνατζερ, πρόεδροι και διοικητικοί υπάλληλοι ομάδων κατηγορούνται για την εμπλοκή τους σε στήσιμο αγώνων στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας και όχι μόνο, καθώς υπάρχουν υποψίες, ακόμα και για αγώνες Τσάμπιον Λιγκ.

Το τμήμα καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος της Τουρκίας, μετά τις κατηγορίες για στημένους αγώνες, αντέδρασε άμεσα και με εφόδους σε σπίτια υπόπτων προχώρησε σε συλλήψεις, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι ποδοσφαιριστές Ουμίτ Καράν (Εσκίσεχισπορ) Σερκάν Καλίκ (Γκεντσλερμπιρλιγκί), Σερντάν Κιουλμπίγκ (Ανκαραγκιουτσού), αλλά και ο αντιπρόεδρος της «Φενέρ», Σεκίπ Μοστούρογλου.

Οι Αρχές έκαναν εφόδους σε 12 πόλεις το πρωί της Κυριακής (3/7) και συνεχίζουν τις έρευνες με τις Μπεσίκτας και Τραμπζονσπόρ να βρίσκονται και αυτές στο… στόχαστρο, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο «CNNTurk», ενώ πρώτη στη λίστα των υπό εξέταση στημένων αγώνων είναι η αναμέτρηση της 34ης και τελευταίας ημέρας του τουρκικού πρωταθλήματος και συγκεκριμένα το «διπλό» της Φενέρμπαχτσε στην έδρα της Σιβασπόρ με 4-3, με το οποίο η «Φενέρ» πανηγύρισε την κατάκτηση του εφετινού τίτλου.

Συνελήφθη ακόμη ο Εμανουελ Εμενίκε, ο οποίος αγωνιζόταν στην Καραμπουκσπόρ και πριν από λίγες ημέρες πήρε μεταγραφή στη «Φενέρ».