Με βαριά «καμπάνα» εναντίον του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Ναυπλίου, ξεκίνησε η νέα εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε τον εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου με τα στημένα Αχ. Μπέο με 4 χρόνια απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και με πρόστιμο 50.000. Πρόστιμο 40.000 ευρώ επιβλήθηκε στη βολιώτικη ΠΑΕ.

Αιτία, οι δυσμενείς κρίσεις κατά ποδοσφαιριστών και προπονητή του Παναθηναϊκού στο ματς για την 30ή αγωνιστική του πρωταθλήματος (3-2) στις 17 Απριλίου στον Βόλο. Μεταξύ των άλλων ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου είχε πει απευθυνόμενος στον προπονητή του Παναθηναϊκού κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα «τι κάνουν οι παίκτες σου ρε μαλ…Είναι σημαντικό για μας το παιχνίδι. Θα καταλάβετε τίποτα εσείς που φωνάζετε και διαμαρτύρεστε. Κάντε μας τη χάρη και παίξτε πιο ήρεμα. Τι ήρθατε να κάνετε εδώ;» ενώ είχε φραστικό επεισόδιο και με τους Γιώργο Καραγκούνη και Σεμπάστιαν Λέτο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας είχε τιμωρήσει με επίπληξη τον Αχ. Μπέο, με πρόστιμο 2.000 ευρώ την ομάδα του και με 10.000 ευρώ τον παράγοντα Π. Γιαννόπουλο για τις μπάλες που πετούσε στον αγωνιστικό χώρο. Κατά συγχώνευση το πρόστιμο είχε μειωθεί σε 8.500 ευρώ.
Τώρα που έσκασε το σκάνδαλο με τα στημένα και ο Αχ. Μπέος κατηγορείται «για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική ομάδα, εκβίαση και απάτη σε βαθμό κακουργήματος, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος κατ΄εξακολούθηση , παράνομο στοιχηματισμό, ηθική αυτουργία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες», η αθλητική δικαιοσύνη δείχνει ότι μπορεί να επιβάλει ποινές που να τις αισθάνονται όσοι παρανομούν.

Με πρόστιμο 10.000 ευρώ τιμωρήθηκαν ο προπονητής του Ατρόμητου κ. Γιώργος Δώνης και ο πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου κ. Νίκος Τζώρτζογλου επειδή δεν ανακάλεσαν δηλώσεις δυσφημιστικές για τη χώρα και το ποδόσφαιρο (της) ο πρώτος και για την ΕΠΟ ο δεύτερος.