Σαν να μην έφτανε ο υποβιβασμός της Ρίβερ Πλέιτ για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Β’ κατηγορία του αργεντίνικου πρωταθλήματος, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε το κλείσιμο της έδρας των Εκατομμυριούχων για 20 αγωνιστικές, εξαιτίας των ευρείας κλίμακας επεισοδίων που έκαναν οι οπαδοί τους στο τελευταίο καθοριστικό παιχνίδι με την Μπελγράνο (1-1) στο «Μομουμεντάλ» την περασμένη Κυριακή που έκρινε την παραμονή στην κατηγορία.

Η αναμέτρηση δεν έληξε ποτέ καθώς στις καθυστερήσεις εξαγριωμένοι οπαδοί των γηπεδούχων προσπάθησαν να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο και ακολούθως συνεπλάκησαν με αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα ο διαιτητής του αγώνα να διακόψει την αναμέτρηση εις βάρος της Ρίβερ, ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν και εκτός γηπέδου.

Σύμφωνα με την αθλητική νομοθεσία που ισχύει στην Αργεντινή, οι ποινές που επιβάλλονται δεν είναι για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών αλλά οι ομάδες αναγκάζονται να παίξουν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τη φυσική έδρα τους. Ως εκ τούτου, η Ρίβερ δεν θα δώσει ούτε έναν αγώνα για την Β’ κατηγορία στο ιστορικό «Μομουμεντάλ».

Δείτε τις φάσεις από το ματς Ρίβερ-Μπλεγράνο

Δείτε πώς αποχώρησε από το γήπεδο η Μπελγράνο και αντιδράσεις των οπαδών της Ρίβερ

Δείτε τους σοκαρισμένους παίκτες της Ρίβερ και τους εξαγριωμένους οπαδούς της

Δείτε τα επεισόδια που έγιναν εκτός γηπέδου

Δείτε την πορεία των οπαδών της «αιώνιας» αντιπάλου Μπόκα Τζούνιορς που πανηγυρίζουν για τον υποβιβασμό της Ρίβερ