Το σχετικά χαμηλό (1,3 εκατ. ευρώ) για την αξία και την ποιότητά του «buy-out» που προβλέπεται στο συμβόλαιό του και οι δραματικές όπως αναμένονται (μετά την αποχώρηση των αδελφών Αγγελόπουλων) εξελίξεις στα διοικητικά της ΚΑΕ Ολυμπιακός, φέρνουν τον Μίλος Τεόντοσιτς πολύ κοντά στην ορθάνοιχτη αγκαλιά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο σέρβος πλέι μέικερ, όπως και οι περισσότεροι μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού, έχει συνειδητοποιήσει ότι οι οικονομικές αξιώσεις του δύσκολα θα μπορούν να καλυφθούν στο εξής από την ομάδα του Πειραιά, τη στιγμή που οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας περιμένουν στη γωνία για να επωφεληθούν. Μόνο οι Ρώσοι όμως εμφανίζονται αποφασιστικοί και πρόθυμοι να καταβάλουν εδώ και τώρα το ποσό που απαιτείται για να εξαγοράσουν το συμβόλαιο του Τεόντοσιτς.

Για την ιστορία, το καλοκαίρι του 2007 ο ρωσικός σύλλογος είχε καταβάλει 1 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για να σπάσει το συμβόλαιο του Ραμούνας Σισκάουσκας (ο οποίος προσφάτως ανανέωσε τη συνεργασία του για άλλα δύο χρόνια) γεγονός που επιβεβαιώνει το ότι η ΤΣΣΚΑ δεν λογαριάζει οικονομικές υπερβάσεις προκειμένου να αποκτήσει τον μπασκετμπολίστα που επιθυμεί διακαώς.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Τεόντοσιτς ανήκει στην κατηγορία των «restricted free agent», τουτέστιν ο Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα να… ντριμπλάρει τη σχετική ρήτρα αρκεί να καταβάλλει στον Σέρβο τα χρήματα του συμβολαίου που θα του προσφέρει η ρώσικη ομάδα.

Κάτι που πάντως με τα νέα οικονομικά δεδομένα φαντάζει ως απίθανο πλέον για την ομάδα του Πειραιά, εκτός αν εμφανιστεί ο από μηχανής Θεός με την οικονομκή δυνατότητα αλλά και τη διάθεση να ξοδέψει δεκάδες εκατ. ευρώ όπως έκαναν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι.