Ενα πέπλο μυστικότητας αλλά και αβεβαιότητας καλύπτει τις προεκλογικές διαδικασίες στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό ένα 24ωρο πριν από τις πλέον κρίσιμες, ίσως, εκλογές στην ιστορία του συλλόγου. Με τους παραδοσιακούς παράγοντες των Ερυθρόλευκων να έχουν βρεθεί, οικιοθελώς ή μη, στο περιθώριο τις τύχες του συλλόγου καλείται να διαχειριστεί ο επικεφαλής της «θύρας 7» και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ κ. Μιχάλης Κουντούρης, σε μια εξέλιξη που παραπέμπει σε όσα έχουν συμβεί στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ την οποία διοικεί τα τελευταία χρόνια ο ισχυρότερος πόλος των οπαδών της, η «Ορίτζιναλ 21».

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, η γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που θα εκλέξει τη νέα διοίκηση του συλλόγου, αλλά μέχρι στιγμής το μόνο βέβαιο είναι ότι επικεφαλής της θα είναι ο ηγέτης της θύρας 7. Η λύση Κουντούρη προέκυψε μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες να συγκροτηθεί ένα ψηφοδέλτιο με έμπειρους παράγοντες του Ολυμπιακού.
Η δυστοκία στην εξεύρεση πρόθυμων να ενταχθούν στη διοίκηση παραγόντων συνδέεται τόσο με τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του συλλόγου του οποίου τα χρέη ανέρχονται στα 3 εκατ. ευρώ όσο και με τον τρόπο που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση η διοίκηση του κ. Γιάννη Συγγελίδη, που έπεσε… θύμα πιέσεων μελών της θύρας 7. Στη συνέχεια την προεδρία ανέλαβε ο κ. Λεωνίδας Θεοδωρακάκης με αντιπρόεδρο τον συνεργάτη του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, Νίκο Καραχάλιο ο οποίος όμως αποφάσισε πριν από λίγες εβδομάδες να παραιτηθεί και να μην συνεχίσει να ασχολείται με τον Ερασιτέχνη.
Εν τω μεταξύ όσον αφορά τις υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής _ η προθεσμία έληξε την Τρίτη το βράδυ_ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από πλευράς της διοίκησης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που αποφάσισε να «μη βγάλει τίποτα προς τα έξω», γεγονός που ίσως υποδηλώνει απροθυμία και δυσκολίες στον καταρτισμό ψηφοδελτίου. Μέχρι στιγμής εκ των σημαινόντων παραγόντων του Ολυμπιακού βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή του κ. Παντελή Ταρνατόρου επικεφαλής του ΤΑΑ του βόλεϊ και προέδρου της Λίγκας της Α1 βόλεϊ ανδρών (ΕΣΑΠ).
Η νέα διοίκηση θα κληθεί να λύσει δύσκολους γρίφους που αφορούν τα χρέη του Ερασιτέχνη αλλά και να διαχειριστεί «ευαίσθητα» θέματα που άπτονται των σχέσεων με την ΠΑΕ, με δεδομένο ότι τόσο το «Γ. Καραϊσκάκης» όσο και οι εγκαταστάσεις του Ρέντη αποτελούν περιουσιακά στοιχεία του Ερασιτέχνη. Μάλιστα εφέτος λήγει η σύμβαση του Ερασιτέχνη με την ΠΑΕ για τις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Το μηνιαίο μίσθωμα είναι αυτή τη στιγμή 23.000 ευρώ, αλλά πρόκειται για τιμή που καθορίστηκε πριν από 13 χρόνια και η οποία ήδη θεωρείται πολύ χαμηλή σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.
Ο Μ. Κουντούρης πάντως τις τελευταίες ημέρες δρα ως το νέο αφεντικό του Ερασιτέχνη αφού ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις με τους πολίστες στους οποίους πρότεινε να καταβληθεί μόνο το 35% των οφειλομένων που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.