Τον σέρβο ατζέντη Μίσκο Ραζνάτοβιτς (μάνατζερ των Ίβκοβιτς, Σπανούλη, Κέσελ, Νίλσεν, Τέπιτς, κ.ά.) έχουν κεντρικό πρόσωπο διάφορα σενάρια για την επόμενη μέρα στον μπασκετικό Ολυμπιακό, μετά την ανακοίνωση των ιδιοκτητών της ερυθρόλευκης ΚΑΕ κκ. Π. και Γ. Αγγελόπουλου ότι αποχωρούν από την ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ. Πάντως, ιδιαίτερα όσον αφορά την περίπτωση του Βασίλη Σπανούλη η φημολογία είχε ενταθεί προτού δημοσιοποιηθεί η απόφαση των αδελφών Αγγελόπουλων.

Ο Ραζνάτοβιτς, που φημίζεται ως σκληρός διαπραγματευτής που δεν… χαρίζει χρήματα, φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή της πατρίδας του απαντώντας επί σχεδόν δύο ώρες σε πάρα πολλά ερωτήματα. Εν πρώτοις ενημέρωσε ότι ο κ. Ντούσαν Ίβκοβιτς θέλει να έρθει στην Αθήνα για να συζητήσει με τους αδελφούς Αγγελόπουλους, αλλά λόγω του απεργιακού διήμερου αναμένεται από την Πέμπτη στην Ελλάδα μαζί με τον ατζέντη του.
Φυσικά ο Ραζνάτοβιτς θα συζητήσει και για το μέλλον του Σπανούλη, για τον οποίο πάντως ισχυρίστηκε ότι δεν έχει συζητήσει με την τουρκική Εφές Πίλσεν. Ωστόσο, για το μέλλον του «Kill-Bill» στον Ολυμπιακό, ο σέρβος ατζέντης ήταν αποκαλυπτικός τονίζοντας ότι «αν ισχύσει η κατάσταση που διαφάνηκε τη Δευτέρα, τότε θα φύγει από τον Ολυμπιακό. Το ίδιο θα συμβεί και με τους περισσότερους παίκτες της ομάδας. Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη και ο Σπανούλης έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Ευρώπη. Είναι δύσκολο λοιπόν, για αυτόν να πάρει τα χρήματα αυτά σε μια χώρα που έχει τέτοια προβλήματα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σπανούλης έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και ετήσιες αποδοχές 2,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, παρά τη φημολογία που υπήρχε προ καιρού για τον Μιλένκο Τέπιτς και την Παρτιζάν, ο Ραζνάτοβιτς υποστήριξε ότι «έχει ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο και κανείς δεν του είπε τίποτα για την επόμενη σεζόν. Οπότε, αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό».
Εν τω μεταξύ, ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα κ. Τζοάν Κρέους έκανε δηλώσεις στην Rac1 σχετικά με τις κινήσεις της πρωταθλήτριας Ισπανίας στο μεταγραφικό παζάρι, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον για τον σέρβο γκαρντ του Ολυμπιακού Μίλος Τεόντοσιτς.
Κατά τον κ. Κρέους, επόμενος στόχος για τους Καταλανούς είναι ο Μαρσελίνιο Χουέρτας της Κάχα Λαμποράλ, ενώ αναφέρθηκε και στον Αντώνη Φώτση μην κρύβοντας το ενδιαφέρον της Μπάρτσα για τον άσο του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, ο κ. Κρέους πρόσθεσε ότι είναι πολύ πιθανό ο Φώτσης να παραμείνει στην Ελλάδα, ανανεώνοντας το συμβόλαιο του με τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης.
Επίσης, ο τεχνικός διευθυντής της Μπάρτσα γνωστοποίησε ότι στο ρόστερ της ομάδας δεν υπολογίζονται για τη νέα σεζόν οι Γιάκα Λάκοβιτς και Ρότζερ Γκριμάου.

«Η Μπάρτσα θέλει να επωφεληθεί από την κρίση»
Ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα και για τον Βασίλη Σπανούλη αποκαλύπτει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας της Βαρκελώνης «El Mundo Deportivo». Αναφερόμενη στην κρίση στο ελληνικό μπάσκετ η καταλανική εφημερίδα επισημαίνει ότι «η Μπαρτσελόνα θέλει να επωφεληθεί από από την ελληνική κρίση» ενώ θεωρεί μεταξύ των στόχων της πρωταθλήτριας Ισπανίας είναι και ο Σπανούλης που «έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με πολύ υψηλές αποδοχές, αλλά τώρα είναι φανερό ότι η ελληνική ομάδα δεν θα μπορεί να τις πληρώσει».

Η εφημερίδα πάντως ξεκαθαρίζει ότι η Μπαρτσελόνα δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει στον Ολυμπιακό αντίτιμο για τη μεταγραφή του Σπανούλη αλλά θα επιδιώξει την απόκτηση του παίκτη αν αυτός μείνει ελεύθερος. Οι Καταλανοί θεωρούν ότι η επιχείρηση δεν είναι εύκολη αφού ο έλληνας διεθνής δεσμεύεται με συμβόλαιο ενώ πρόκειται για παίκτη που βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ομάδων.

Εν τω μεταξύ η «El Mundo Deportivo» αποκαλύπτει ότι ο Θοδωρής Παπαλουκάς προτάθηκε στην Μπαρτσελόνα.

Εξάλλου την Τετάρτη 29 Ιουνίου έχει κληθεί να απολογηθεί στην ΚΑΕ Ολυμπιακός ο διεθνής σέντερ Γιάννης Μπουρούσης για όσα αποκαλύπτονται στην περίφημη συνομιλία του με τον Μάκη Ψωμιάδη. Το ερώτημα είναι αν θα προσέλθει και σε ποιον θα απολογηθεί.