Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεταγραφή του Τζιμπρίλ Σισέ από τον Παναθηναϊκό στη Λάτσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γάλλος σέντερ φορ τα έχει βρει σε όλα με τον ιταλικό σύλλογο και πλέον απομένει η οριστική συμφωνία των Πρασίνων με τους Λατσιάλι προκειμένου ο 30χρονος «κανονιέρης» να γίνει κάτοικος Ρώμης.

Πηγές από την Ιταλία αναφέρουν ότι η «χρυσή τομή» στην οικονομική συμφωνία του παίκτη με τη διοίκηση της Λάτσιο βρέθηκε περίπου στα 2 εκατ. ευρώ ετησίως καθώς φαίνεται ότι οι πρωτευουσιάνοι ανέβασαν κάποια μπόνους στο συμβόλαιο που προτείνουν στον Σισέ (στην τελευταία πρόταση οι καθαρές απολαβές έφταναν το 1,8 εκατ. ευρώ), ενώ καταλυτικό ρόλο φαίνεται ότι παίζει και το γεγονός ότι ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού, μέχρι τώρα, δεν έχει στα χέρια του κάποια άλλη ικανοποιητική πρόταση (πέραν ορισμένων κρούσεων από τη Ρωσία, την Τουρκία και το Κατάρ).

Οι Λατσιάλι έχοντας πλέον στα χέρια τους την καταφατική απάντηση του Σισέ εντείνουν τις προσπάθειες για να συμφωνήσουν και με τον Παναθηναϊκό, ενώ εκτιμάται ότι τα επόμενα 24ωρα θα βρεθούν στην Αθήνα παράγοντες του συλλόγου για τις τελικές λεπτομέρειες και την επικύρωση της συμφωνίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στις δυο πλευρές υπάρχει οικονομικό χάσμα περίπου 1 εκατ. ευρώ (οι Ιταλοί προσφέρουν 5 εκατ. ευρώ και ο ΠΑΟ ζητεί 6 εκατ. ευρώ) αλλά η λύση θα δοθεί κάπου στη μέση…

Σισέ: Θέλω να παίξω στη Λάτσιο

Ενδεικτικές της θετικής διάθεσης με την οποία (πλέον) βλέπει τη Λάτσιο ο Σισέ είναι οι δηλώσεις που έκανε στην ιταλική εφημερίδα «Corriere dello Sport», όπου παραδέχθηκε ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στους Λατσιάλι.

Αναλυτικά, ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος την τελευταία διετία είπε:

Για τις διαπραγματεύσεις με τη Λάτσιο: «Η Λάτσιο θα ήταν ιδανική ομάδα για εμένα. Είναι ένας σπουδαίος σύλλογος, που αγωνίζεται σε ένα φανταστικό πρωτάθλημα. Είναι αναληθές ότι δεν θέλω να πάω. Απεναντίας! Είμαι σε επαφή με τον μάνατζέρ μου κι ελπίζω να έχουμε σύντομα νέα. Θέλω να έρθω και αυτή είναι η αλήθεια. Σύντομα θα ξέρουμε τα πάντα. Η Ιταλία, η Λάτσιο και η Serie A με συναρπάζουν. Η Λάτσιο είναι μία ομάδα με όνομα σε διεθνές επίπεδο, που έχει κατακτήσει πολλά στο παρελθόν και θέλει να συνεχίσει να το κάνει. Θα ήταν σπουδαίο να αγωνιστώ σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Η Ρώμη είναι μία πανέμορφη πόλη με ιστορικά μνημεία και είναι υπέροχο να μένεις εκεί».

Για τα γκολ που σημείωσε στα ευρωπαϊκά ματς του Παναθηναϊκού με τη Ρόμα: «Οταν σκόραρα σε βάρος της Ρόμα με τον Παναθηναϊκό, ήξερα πως έκανα χαρούμενους τους οπαδούς της Λάτσιο. Και τους ευχαριστώ για την αγάπη που μου έχουν δείξει. Ζω τα ντέρμπι με πάθος, πάντα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και μου αρέσουν οι προκλήσεις. Θα ήθελα να κάνω ξανά χαρούμενο τον κόσμο της Λάτσιο».

Για την ενδεχόμενη συνύπαρξή του με τον γερμανό επιθετικό Μίροσλαβ Κλόζε: «Θα είναι πολύ όμορφο να παίξω μαζί του. Δεν είναι όμως μόνο ο Κλόζε στη Λάτσιο, αλλά και ο Ζάρατε. Είναι δύο σπουδαίοι επιθετικοί».

Για την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του: «Θέλω συνέχεια να σκοράρω. Δεν σταματάω να παλεύω και δεν πρέπει να το κάνω. Θεωρώ τον εαυτό μου άτομο που δεν ικανοποιείται με τον εαυτό του ποτέ. Στη ζωή πάντα θέλεις περισσότερα και αυτό ισχύει και για τους οπαδούς. Προπονούμαι στην υψηλότερη δυνατή ένταση, προσπαθώ να είμαι πάντα πανέτοιμος για τους αγώνες και είναι σημαντικό να αισθάνεσαι σίγουρος για τον εαυτό σου κι αυτό που κάνεις. Πάντα βλέπω τον επόμενο στόχο, για να βελτιώνομαι, να εξελίσσομαι και να γίνομαι πιο δυνατός. Πάντα δίνω το 100% για την ομάδα που αγωνίζομαι».

Για το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό: «Εχω πολλά ακόμη να πετύχω. Στο παρελθόν με εμπόδισαν δύο σοβαροί τραυματισμοί, αλλά πλέον αισθάνομαι τέλεια και ο Παναθηναϊκός μού έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψω στο καλύτερο δυνατό επίπεδο σε ένα δύσκολο στάδιο της καριέρας μου. Επέστρεψα δυνατός επειδή είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και σκεφτόμουν θετικά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς».

Για τη σχέση του με τους οπαδούς: «Κάνω τα πάντα με πάθος, με κίνητρο και είμαι πάντα πρόθυμος να παλέψω για την ομάδα και τους φιλάθλους της. Πρέπει να σέβεσαι την ομάδα που αγωνίζεσαι, να μοχθείς για τη νίκη. Χαίρομαι πολύ που άφησα καλές αναμνήσεις στους φιλάθλους των ομάδων που αγωνίστηκα. Είναι μία καλή αναγνώριση. Η αγάπη του κόσμου μού δίνει περισσότερη ενέργεια».

Για τη ζωή στην Ιταλία και τη… μόδα: «Είναι αλήθεια πως μου αρέσει η μόδα και την παρακολουθώ. Το ιταλικό στυλ είναι πολύ όμορφο και οι σχεδιαστές της χώρας είναι κορυφαίοι στον κόσμο».

Για την αγάπη του για τη μουσική: «Είναι υπερβολή να πούμε ότι είμαι dj. Απλώς μου αρέσει πολύ η μουσική, με κάνει να αισθάνομαι όμορφα».

Λοτίτο: Χαρούμενος για Σισέ

Λίγο αργότερα, την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις του Σισέ εξέφρασε ο πρόεδρος της Λάτσιο κ. Κλαούντιο Λοτίτο, ο οποίος είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Σισέ θέλει να έρθει στη Λάτσιο. Σημαίνει ότι η ομάδα έχει νέα διεθνή αξιοπιστία» και συμπλήρωσε: «Χτίζουμε μια ομάδα κόντρα σε όλες τις πιθανότητες. Θα δούμε τι χρειάζεται για να δυναμώσουμε την ομάδα με βάση τις απαιτήσεις του Ρέζα».