Την επιτυχημένη προσπάθειά του να σκηνοθετήσει τον εαυτό του στην ταινία «The Town» συγκεντρώνοντας εξαιρετικές κριτικές, επιχειρεί να επαναλάβει αυτή τη φορά με το φιλμ «Argo».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Variety», ο Μπεν Άφλεκ θα ενσαρκώσει τον Τόνι Μέντεζ, έναν εμπειρογνώμονα της CIA ο οποίος χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα μια χολιγουντιανή παραγωγή για να απελευθερώσει έξι Αμερικανούς που είχαν εγκλωβιστεί στο Ιράν κατά την διάρκεια της κρίσης ομήρων.

Η ιστορία βασίζεται σε ένα άρθρο που δημοσίευσε το περιοδικό «Wired» με τίτλο «How the CIA Used a Fake Sci-Fi Flick to Rescue Americans from Tehran» (Πως η CIA με πρόσχημα μια ταινία Sci-Fi κατόρθωσε να απελευθερώσει Αμερικανούς από την Τεχεράνη).

Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ενώ έντονα συζητούνται τα ονόματα των Τζον Γκούντμαν και Άλαν Άρκιν σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Αυτή είναι η τρίτη σκηνοθετική προσπάθεια του Άφλεκ. Πριν από την ταινία «The Town» είχε επίσης σκηνοθετήσει το «Gone Baby Gone» με πρωταγωνιστές τον αδερφό του Κέισι, την Μισέλ Μόναχαν, τον Μόργκαν Φρίμαν και τον Έντ Χάρις.