Μεγαλύτερης διάρκειας θα είναι σήμερα, Παρασκευή, οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα, λόγω του αυξημένου ποσοστού του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ που είναι εκτός λειτουργίας σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Η διοίκηση της ΔΕΗ κατέθεσε αίτηση κήρυξης της απεργίας της ΓΕΝΟΠ ως παράνομης και καταχρηστικής και η συζήτηση της αίτησης ορίστηκε για τις 2:30 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ για πέμπτη συνεχή ημέρα, τέθηκαν εκτός λειτουργίας επιπρόσθετα τρεις θερμικές μονάδες συνολικής ισχύος 750 MW και μία μονάδα λόγω βλάβης καθαρής ισχύος 270 MW.

Με κατεπείγουσα ανακοίνωσή της η ΔΕΗ ενημερώνει ότι οι διακοπές ρεύματος που θα γίνουν την Παρασκευή θα είναι μεγαλύτερες σε διάρκεια από τις προηγούμενης μέρες και αναμένονται από τις 11:00 έως τις 16:00.

Διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν εκ περιτροπής στην Κρήτη (από 20:00 έως 22:00) και στη Ρόδο (από 19:30 έως και 22:00).

Μιλώντας στο MEGA, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κ.Στεργιώτης, τόνισε ότι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση δεν θα είναι συνεχείς, αλλά θα γίνονται εκ περιτροπής, όπως τις προηγούμενες ημέρες.

Έκανε, επίσης, έκκληση στους καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών, μηχανημάτων και τη χρήση ανελκυστήρων κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από τις 11:00 έως τις 16:00 και από τις 20:00 έως τις 22:00.

Η ΓΕΝΟΠ σκλήρυνε τη στάση της μετά την αδυναμία εξεύρεσης λύσης στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο την Πέμπτη. Οι συνδικαλιστές ζητούν να μην προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο. Η απεργία τους που ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής θα συνεχιστεί ως τις 30 Ιουνίου, οπότε ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο.

Newsroom ΔΟΛ