• Αναζήτηση
 • Συνελήφθη ένας από τους δέκα πιο επικίνδυνους εγκληματίες των ΗΠΑ

  Μετά από εξονυχιστικές έρευνες και κυνηγητό που κράτησε 16 χρονια, έπεσε τελικά στα χέρια του FBI ο διαβόητος κακοποιός Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλτζερ, που οι αμερικανικές Αρχές θεωρούν ως έναν από τους δέκα πιο επικίνδυνους εγκληματίες στη χώρα

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μετά από εξονυχιστικές έρευνες και κυνηγητό που κράτησε 16 χρονια, έπεσε τελικά στα χέρια του FBI ο διαβόητος κακοποιός Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλτζερ, που οι αμερικανικές Αρχές θεωρούν ως έναν από τους δέκα πιο επικίνδυνους εγκληματίες στη χώρα.

  Ο 81χρονος, ιρλανδικής καταγωγής, κακοποιός συνελήφθη στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια μαζί με τη σύντροφό του, Κάθριν Γκρέιγκ. Ο διαβόητος κακοποιός, τον χαρακτήρα του οποίου ενσάρκωσε ο ηθοποιός Τζακ Νίκολσον στην ταινία «Ο Πληροφοριοδότης», ήταν ο αρχηγός της συμμορίας «Ουίντερ Χιλ» που λυμαινόταν τους δρόμους της Βοστόνης από το 1975 μέχρι το 1995, οπότε κι εξαφανίστηκε από το προσκήνιο προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

  Ο Μπάλτζερ θα δικαστεί για απάτες, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών και ως ύποπτος για 19 ανθρωποκτονίες.

  Θεωρείται πως η σύλληψη του γηραιού κακοποιού διευκολύνθηκε από μια πρωτοβουλία που πήρε πριν μερικές ημέρες το FBI, όταν έβγαλε, σε παναμερικανικό δίκτυο, ένα τηλεοπτικό σποτ με το οποίο καλούσε τους πολίτες, αν τον έβλεπαν, να επικοινωνούσαν μαζί του και να δώσουν τυχόν πληροφορίες που έχουν.

  Το «κεφάλι» του Μπάλτζερ είχε επικηρυχθεί έναντι 70.000 ευρώ.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk