Για δολοφονίες κατηγορεί το ΝΑΤΟ ο λίβυος
ηγέτης, Μουαμάρ Καντάφι, σε νέο ηχογραφημένο μήνυμά του, δύο ημέρες μετά τον θάνατο μελών της οικογένειας στενού του συνεργάτη, έπειτα από αεροπορική επιδρομή.

Ο Καντάφι στο μήνυμά του που μεταδόθηκε από τη λιβυκή τηλεόραση περιέγραψε αυτούς που έκαναν την επίθεση ως «δολοφόνους» και «βάρβαρους» και τόνισε ότι ο ίδιος δεν φοβάται τον θάνατο και ότι η μάχη εναντίον της Δύσης θα συνεχιστεί.

«Θα αντισταθούμε και η μάχη θα εξακολουθήσει μέχρι να έχετε τελειώσει. Ομως εμείς δεν θα τελειώσουμε. Δεν φοβόμαστε. Δεν επιθυμούμε να ζήσουμε ή να σωθούμε», δήλωσε ο Καντάφι καταγγέλλοντας «τη σταυροφορία που έχει εξαπολυθεί εναντίον μιας μουσουλμανικής χώρας και που έχει στόχο άμαχους και παιδιά».

Τη Δευτέρα το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση εναντίον της πόλης Σορμάν, 70 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, που είχε στόχο την κατοικία του Χουΐντι Χεμίντ, πολιτικού άνδρα με επιρροή και παλιού συνεργάτη του Καντάφι, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 15 ανθρώπους, σύμφωνα με τις Αρχές.

«Είπατε «χτυπάμε τους στόχους μας με ακρίβεια», δολοφόνοι», κατήγγειλε ο λίβυος ηγέτης.
«Μία ημέρα θα σας απαντήσουμε αναλόγως και τα σπίτια σας θα είναι νόμιμοι στόχοι», προειδοποίησε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Κάλεσε εξάλλου το ΝΑΤΟ να στείλει ερευνητές στην κατοικία του Χεμίντ για να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για πολιτικό και όχι στρατιωτικό στόχο, όπως ισχυρίστηκε η συμμαχία.

«Θα παραμείνουμε, θα αντισταθούμε και δεν θα σας ανεχθούμε. Χτυπήστε με τους πυραύλους σας για δύο, τρία, δέκα ή εκατό χρόνια» κατέληξε ο Καντάφι.

Στο μεταξύ, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον μιλώντας σε συνέδριο είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι άνδρες του Καντάφι «έχουν την πλάτη στον τοίχο».
«Γίνεται ξεκάθαρη πρόοδος» από τους εξεγερμένους, υπογράμμισε η αμερικανίδα υπουργός.