• Αναζήτηση
 • Νικητιάδης και Royal Caribbean βρέθηκαν σε λιμάνια της χώρας

  Επισκέψεις στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Κω και της Ρόδου πραγματοποίησε το τελευταίο διήμερο ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης συνοδεύοντας τον κ. J. Tercek αντιπρόεδρο της Royal Caribbean, της δεύτερης εταιρείας στον κλάδο της κρουαζιέρας παγκοσμίως και τον εκπρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα κ. Α. Στυλιανόπουλο, οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταβούν στα λιμάνια της Καβάλας, της Κεφαλονιάς της Ζακύνθου και του Ηρακλείου. Οι επισκέψεις έγιναν μετά από πρόσκληση του κ. Νικητιάδη, την οποία έχει απευθύνει και στην Carnival Corporation, τη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, καθώς και σε άλλες εταιρείες του κλάδου, για το ενδεχόμενο επέκτασης των δρομολογίων τους σε νέους λιμένες προσέγγισης στη χώρα

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Επισκέψεις στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Κω και της Ρόδου πραγματοποίησε το τελευταίο διήμερο ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης συνοδεύοντας τον κ. J. Tercek αντιπρόεδρο της Royal Caribbean, της δεύτερης εταιρείας στον κλάδο της κρουαζιέρας παγκοσμίως και τον εκπρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα κ. Α. Στυλιανόπουλο, οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταβούν στα λιμάνια της Καβάλας, της Κεφαλονιάς της Ζακύνθου και του Ηρακλείου. Οι επισκέψεις έγιναν μετά από πρόσκληση του κ. Νικητιάδη, την οποία έχει απευθύνει και στην Carnival Corporation, τη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, καθώς και σε άλλες εταιρείες του κλάδου, για το ενδεχόμενο επέκτασης των δρομολογίων τους σε νέους λιμένες προσέγγισης στη χώρα.

  Την προώθηση της κρουαζιέρας είχε στόχο και η σημερινή συνάντηση του κ. Tercek με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) κ. Σ. Αγγελούδη, παρουσία του υφυπουργού και στελεχών του ΟΛΘ και της Royal Caribbean Cruise Lines. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Ι. Μπουτάρη, με τον οποίο συζήτησαν την προώθηση σειράς ενεργειών με τη συνεργασία του Δήμου και του υπουργείου. Πιο συγκεκριμένα συμφώνησαν τη διοργάνωση ημερίδας για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, την ενδυνάμωση του Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού της Θεσσαλονίκης και την ενεργοποίηση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, καθώς και θέματα που αφορούν στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, τον ιαματικό τουρισμό, την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και τον θρησκευτικό τουρισμό.

  Παράλληλα στο περιθώριο του Συνεδρίου Posidonia Sea Tourism Forum ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε με το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κρουαζιέρας (ECC), όπου τέθηκαν θέματα που το ECC είχε ζητήσει να συζητηθούν με την πολιτική ηγεσία. Τα κυριότερα αυτών, είναι η σύμβαση για τους λιμένες βάσης (home ports), οι διαδικασίες ασφάλειας επιβατών και αποβίβασης – επιβίβασης, η προσβασιμότητα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους χερσαίους χώρους διακίνησης των επιβατών κρουαζιέρας, η ανάπτυξη λιμενικών εγκαταστάσεων κρουαζιέρας, οι χρεώσεις – λιμενικά τέλη και ο προγραμματισμός χρήσης αποβαθρών κρουαζιέρας (berthing).

  Ο κ. Νικητιάδης διαβεβαίωσε επίσης ότι η εξαγγελθείσα από το πρώην υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, «Συμβουλευτική Επιτροπή για την Κρουαζιέρα», θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του νέου υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, από κοινού με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και ότι θα συμμετέχουν σε αυτή όλοι οι κοινωνικοί φορείς, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων του ECC και εκπροσώπων των εταιρειών κρουαζιερών.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk