Για ακόμη μια φορά ο γάλλος σέντερ φορ του Παναθηναϊκού Τζιμπρίλ Σισέ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Τριφύλλι. Ωστόσο τόνισε ότι πάντοτε στο μυαλό του θα υπάρχει η σκέψη της επιστροφής. Επίσης, ο 30χρονος κανονιέρης δήλωσε ότι «θα θυμάμαι πάντα τους φιλάθλους αλλά και το κλαμπ με σεβασμό», ενώ μίλησε για την δίχρονη παρουσία του στους Πράσινους, για τα κέρδη που αποκόμισε στην Ελλάδα, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην καριέρα του και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για το οποίο είπε ότι νιώθει θλίψη…

Ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού την τελευταία διετία μίλησε στο περιοδικό «Men’s Health»:


Για την επιστροφή του σε υψηλό επίπεδο:
«Οταν πρωτοήρθα στον Παναθηναϊκό η ποδοσφαιρική μου καριέρα δεν βρισκόταν στην καλύτερη φάση της. Στον Παναθηναϊκό κατάφερα να ξαναπιάσω υψηλό επίπεδο απόδοσης. Είχα την ευκαιρία να δουλέψω σκληρά. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς αυτό. Πρέπει να παίρνεις τον εαυτό σου και τη δουλειά σου σοβαρά αν θες να πετύχεις. Σέβομαι απεριόριστα τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μου. Προσπαθώ να παίζω με πάθος και πάντα να δίνω το 100% των δυνάμεων μου».

Για τα δύο πράγματα που του πρόσφεραν στην Ελλάδα: «Αυτοπεποίθηση και αγάπη. Αυτά είναι τα δύο πράγματα που μου πρόσφεραν όταν ήρθα στην Ελλάδα. Ενιωθα ελεύθερος, καμία πίεση. Φυσικά όλοι αγαπούν το σύλλογο κι αγαπούν την ομάδα, αλλά δεν βάζουν περισσότερη πίεση απ’ όση χρειάζεται στην ομάδα. Δεν μεταφέρουν την πίεση στους παίκτες. Ημουν ελεύθερος μες στο μυαλό μου, όπως πρέπει να είναι οι αθλητές προκειμένουν να αποδώσουν και να είναι καλοί σε αυτό που κάνουν. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε όλες τις δουλειές. Αν είσαι ελεύθερος και νιώθεις καλά, θα δώσεις το 100% και θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα».

Για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού: «Πάντα ήμουν τυχερός στο θέμα των φιλάθλων. Τους αρέσει ο τρόπος που παίζω, ξέρουν ότι θέλω πολύ να κερδίζω. Είναι φοβερό το πως με παροτρύνουν, σκοράρω δεν σκοράρω. Οταν σκοράρω, θέλω και πάλι να σκοράρω. Φωνάζοντας το όνομα μου, μου δίνουν κίνητρο να συνεχίσω την προσπάθεια. Εχουμε πολύ καλή σύνδεση με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Αν αποφασίσω να φύγω από τον Παναθηναϊκό, θα θυμάμαι πάντα τους φιλάθλους του, αλλά και το κλαμπ και θα έχω στο μυαλό μου να επιστρέψω κάποια μέρα. Είναι μια σημαντική ομάδα για μένα. Μαζί με τη Λίβερπουλ είναι οι πιο ξεχωριστές εμπειρίες της ζωής μου».

Για το ότι δεν τα παρατάει ποτέ: «Δεν σταματάω ποτέ να αγωνίζομαι. Δεν είμαι ποτέ ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Πάντα θέλω κι άλλο. Ετσι είμαι και νομίζω ότι αυτό αρέσει στον κόσμο. Δεν ήρθα στην Ελλάδα για διακοπές, όπως κάνουν πολλοί παίκτες. Προσπάθησα πολύ, γιατί ξέρω ότι ο σύλλογος έκανε ένα μεγάλο αγώνα για να αγοράσει τα δικαιώματα μου και να πληρώσει την αμοιβή μου, οπότε το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν να δώσω το 100% και να προσπαθήσω ώστε η ομάδα να κερδίσει αυτά τα χρήματα πίσω και ίσως να βγάλει και περισσότερα. Για μένα αυτό είναι πολύ φυσικό. Αν κάποιος αθλητής δεν το καταλαβαίνει, δεν σέβεται τον σύλλογο στον οποίο αγωνίζεται».

Για το ρόλο του ως αρχηγός: «Οταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλεις, πρέπει να δείχνεις αυτοπεποίθηση. Οτι όλα είναι ΟΚ, ακόμα και όταν δεν είναι. Ξέρω πως να το κάνω, γιατί πιστεύω πολύ στον εαυτό μου.Οταν λειτουργεί έτσι ο αρχηγός, οι υπόλοιποι νιώθουν προστατευμένοι. Μου αρέσει να προφυλάσσω τους συμπαίκτες μου. Οταν βρεθήκαμε να παίζουμε στα πλέι οφ για τη δεύτερη θέση, έπρεπε να βρούμε κίνητρο για να παλέψουμε. Επρεπε να δούμε ότι η πρωτιά στα πλέι οφ είναι σαν να κερδίζεις τίτλο, οπότε νιώθαμε σαν να παίζουμε τελικούς. Είναι εύκολο αυτό το κίνητρο. Η ομάδα έχει συνηθίσει να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ οπότε το κίνητρο είναι δεδομένο».

Για την περασμένη σεζόν: «Είχαμε παίκτες με σπουδαία βιογραφικά στην ομάδα. Για να πετύχεις, όμως, πρέπει να αποδείξεις την αξία σου στο γήπεδο. Τα ονόματα δεν κατακτούν τίτλους. Πρέπει να παράγεις σε κάθε παιχνίδι και πιστεύω ότι εμείς δεν το κάναμε αυτό με συνέπεια. Δεν το κάναμε τόσο καλά όσο πέρσι. Οπότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο από το να κοιτάξεις την επόμενη μέρα, τον επόμενο στόχο, να βελτιωθείς και να επιστρέψεις πιο δυνατός».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης: «Τα γκολ που δεν θα ξεχάσω είναι αυτά που πέτυχα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία που θα θυμάμαι είναι το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Δεν ήταν μόνο μια ευκαιρία, ήταν όλη η ιστορία του παιχνιδιού. Τρεις μήνες μετά τον αγώνα κι εξακολουθώ να νιώθω θλίψη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι υπεύθυνοι είδαν τι έγινε, είναι δουλειά της Ομοσπονδίας να αναλάβει δράσεις, γιατί τέτοια περιστατικά θα ξανασυμβούν και πληγώνουν το παιχνίδι».

Για την έφεση που έχει στο σκοράρισμα: «Πιστεύω ότι ο μεγάλος σκόρερ γεννιέται, δεν γίνεται. Είναι ένστικτο».