Ο ίδιος μπορεί να βγάζει… σπυράκια όταν τον συγκρίνουν με τον κ. Ζοζέ Μουρίνιο, ωστόσο ο πορτογάλος τεχνικός ποδοσφαίρου κ. Αντρέ Βίλας-Μπόας δεν βοηθάει την κατάσταση επιμένοντας να βαδίζει στα χνάρια του συμπατριώτη του! Οπως ανακοινώθηκε από την Τσέλσι, νέος προπονητής της για την επόμενη τριετία θα είναι ο 33χρονος κόουτς Βίλας-Μπόας που κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ και το νταμπλ στην Πορτογαλία με την Πόρτο.

Ο κ. Βίλας-Μπόας, ο οποίος όπως και ο κ. Μουρίνιο θα εξαργυρώσει την ευρωπαϊκή επιτυχία των «Δράκων» με τα εκατομμύρια του κ. Ρομάν Αμπράμοβιτς (σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Τύπο, ο ρώσος μεγιστάνας πλήρωσε περίπου 15 εκατ. ευρώ για την αποδέσμευση του πορτογάλου προπονητή από την Πόρτο), δεν είναι άγνωστος στην Τσέλσι, καθώς βρέθηκε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ως βοηθός του κ. Μουρίνιο.

Μάλιστα σε αντίθεση με τον «special one», ο κ. Βίλας-Μπόας είχε τον ρόλο του «συμπαθητικού», τον οποίο θα επιχειρήσει να διατηρήσει και από τη νέα θέση του, μολονότι είναι συνομίληκος με τους σταρ της ομάδας Φρανκ Λάμπαρντ και Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ισως αυτό να αποτελεί και το μοναδικό μειονέκτημά του, καθώς λέγεται ότι ο κ. Αμπράμοβιτς σκοπεύει να αναθέσει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή στον Ολλανδό κ. Γκους Χίντινκ, ο οποίος θα έχει τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ήδη ετοιμάζεται να ακολουθήσει τον προπονητή του στους Μπλε του Λονδίνου και ο πρώτος σκόρερ του Γιουρόπα Λιγκ Φαλκάο, τον οποίο κοστολογούν οι «Δράκοι» 40 εκατ. ευρώ! Να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2004 είχαν ακολουθήσει τον κ. Μουρίνιο στην Τσέλσι οι Ρικάρντο Καρβάλιο και Πάουλο Φερέιρα για τους οποίους ο κ. Αμπράμοβιτς δαπάνησε σχεδόν 45 εκατ. ευρώ!