Στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, φαίνεται ότι θα κρατηθεί, παρά την κρίση, η επιβατική κίνηση στα πλοία της ακτοπλοΐας, κατά την θερινή τουριστική περίοδο, σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες.

Η διατήρηση της ισορροπίας αποδίδεται στα φθηνότερα εισιτήρια, μετά και την σχετική ρύθμιση του πρώην υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων. Η μείωσή τους περίπου 7 – 8% εκτιμάται πως θα αποτελέσει δέλεαρ προς τους επιβάτες να επιλέξουν τα πλοία για να ταξιδέψουν προς τις Κυκλάδες, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα οι ναυτιλιακές εταιρείες προχωρούν σε διαφόρων ειδών προσφορές προς τους επιβάτες ενώ στην γραμμή των Κυκλάδων εντός του Ιουλίου μπαίνει και το νέο πλοίο Blue Star Delos.

Μιλώντας στο «Βήμα» «ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων κ. Γ. Τελώνης σημείωσε πως η μείωση των εισιτηρίων ήταν ένα θετικό βήμα ωστόσο η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος μπορεί να ενισχυθεί εφόσον επεκταθεί το μέτρο μείωσης του ΦΠΑ στο 6,5% εκτός από την διαμονή που έχει ήδη εφαρμοστεί και σε μια σειρά άλλων στοιχείων του «πακέτου» όπως τα τουριστικά λεωφορεία, η διατροφή κ.α.

Σχετικά με την κίνηση προς τα νησιά πρόσθεσε πως η έξοδος του Πάσχα και κυρίως του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος έστειλε αισιόδοξα μηνύματα ωστόσο η άσχημη οικονομική κατάσταση θα οδηγήσει πολλούς στο να «κλείσουν» εισιτήρια την τελευταία στιγμή αλλά και να μειώσουν τις ημέρες διαμονής στον προορισμό που θα επιλέξουν.