Εκτενώς κάλυψαν τα ξένα ΜΜΕ την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση αντιπαραβάλλοντάς την με εικόνες από την πολυπληθή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Για ψηφοφορία «ζωτικής σημασίας που μπορεί να κρίνει ακόμη και εάν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει» έκαναν λόγο τα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης, ενώ τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν ζωντανά τμήματα της συνεδρίασης και της ψηφοφορίας.

Οταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, οι πρώτοι τίτλοι των περισσότερων μέσων συνέδεαν την επιβίωση της κυβέρνησης με το άνοιγμα του δρόμου για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης.

Το βρετανικό BBC μετέδωσε ζωντανά με ταυτόχρονη διερμηνεία τις ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, όπως και τη διαδικασία της ψηφοφορίας, ενώ η Βουλή ήταν το πρώτο θέμα και στην ιστοσελίδα του, μαζί με εκτενή περιγραφή των δυναμικών στο Κοινοβούλιο.

Και το αμερικανικό CNN διέκοπτε αρκετές φορές το πρόγραμμά του για να συνδεθεί με την ελληνική Βουλή, ενώ τις εξελίξεις μετέφερε η ανταποκρίτρια του δικτύου μπροστά από τους «Αγανακτισμένους» του Συντάγματος.

Το ίδιο έκανε και το αραβικό Al Jazeerah.
Τα δύο αγγλόφωνα δίκτυα μάλιστα δεν περίμεναν καν την ανακοίνωση του προέδρου της ελληνικής Βουλής για να δώσουν το αποτέλεσμα.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και Associated Press μετέφεραν επίσης τα κύρια σημεία των ομιλίων του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταδίδοντας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ότι έφυγε το πρώτο εμπόδιο για το νέο πακέτο βοήθειας.

Στις πρώτες θέσεις του οικονομικού Βloomberg ήταν το θέμα της «ψηφοφορίας που μπορεί να καθορίσει τη μοίρα της Ελλάδας», λέγοντας μετά το αποτέλεσμα ότι η εξέλιξη ενισχύει τις πιθανότητες για ένα δεύτερο πακέτο στήριξης.

H γερμανική Deutsche Welle είχε επίσης ως πρώτο θέμα για την ευρωπαϊκή επικαιρότητα «τη Δαμόκλειο Σπάθη που επικρέμεται επάνω από την Αθήνα» ενώ η Welt επέμεινε «στους διαδηλωτές που φωνάζουν »κλέφτες έξω από τη Βουλή»».

«Ωρα της αλήθειας» χαρακτηρίζουν την ψηφοφορία Spiegel και Suedeutsche Zeitung, ενώ η οικονομική Handlesblatt αναφέρει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «ποντάρει στο πατριωτικό καθήκον».

Η ηλεκτρονική έκδοση της Εl Pais, τέλος, είχε στην κορυφή της σελίδας της την κάλυψη από το Σύνταγμα και την ελληνική Βουλή, υπό τον τίτλο «Χιλιάδες Ελληνες στους δρόμους, ενώ ο Παπανδρέου αντιμετωπίζει την κρίσιμη ψηφοφορία».