Μια νέα παραγωγή βρίσκεται στα σκαριά υπό την δημιουργική αιγίδα του σκηνοθέτη Σπάικ Λι, του πρώην πρωταθλητή πυγμαχίας Μάικ Τάισον και του Νταγκ Έλιν, δημιουργού της πολύ επιτυχημένης τηλεοπτική σειράς «Entourage» του HBO που προβάλλεται για 8η συνεχή σεζόν.

Ο λόγος για τη νέα δραματική σειρά του HBO, με τίτλο «Da Brick» σε σενάριο του Τζον Ρίντλεϊ και σκηνοθεσία του Σπάικ Λι.

Θέμα της σειράς είναι μια σύγχρονη ερμηνεία του τι σημαίνει να είσαι ένας νεαρός μαύρος στη δήθεν «μεταφυλετική» Αμερική και είναι εμπνευσμένη από τα παιδικά χρόνια του Μάικ Τάισον.

Καθώς η παραγωγή είναι ακόμη σε στάδιο προετοιμασίας, το κανάλι αναζητά ένα νέο μαύρο ηθοποιό που να τα καταφέρνει εξίσου καλά και στο ρινγκ.

Ο Μάικ Τάισον γνώρισε τον Νταγκ Έλιν, όταν το 2010 εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο του «Entourage», παίζοντας τον εαυτό του.

Eκεί ακριβώς, στα πλατό της σειράς που είναι εμπνευσμένη από νεανικά χρόνια του ηθοποιού Μαρκ Γουόλμπεργκ και την προσπάθειά του να γίνει ηθοποιός στο Χόλιγουντ, γεννήθηκε η ιδέα για το «Da Brick». «Ήταν τότε που ο Μάικ με ρώτησε, γιατί δεν κάνουμε με τη ζωή μου ότι κάνατε και με τη ζωή του Μαρκ» ανέφερε ο Νταγκ Έλιν.

Καθώς όμως ο Νταγκ Έλιν αισθάνθηκε ότι δεν είναι μια σειρά που μπορεί να γράψει ο ίδιος, αποφάσισε με τον συνεργάτη του Τζιμ Λέφκοβιτς να αναλάβουν αυτοί την παραγωγή, ενώ το σενάριο ανατέθηκε στον Τζον Ρίντλεϊ, ο οποίος με την σειρά του πρόσθεσε στην ομάδα τον σκηνοθέτη Σπάικ Λι.