Η σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο αποδεικνύεται και από την επίσκεψη του γενικού γραμματέα της UEFA κ. Τζάνι Ινφαντίνο, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, καθώς και με γενικό γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνο Μπιτσαξή.

Ο δεύτερος πιο ισχυρός παράγοντας στην ιεραρχία της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας μετά τον πρόεδρό της κ. Μισέλ Πλατινί, σημείωσε ότι η UEFA θα περάσει από «κόσκινο» τις διαδικασίες που ακολούθησε η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων.

«Η αδειοδότηση είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Θα ελέγξουμε όλες τις διαδικασίες που ακολούθησε η αρμόδια Επιτροπή και θα επανέλθουμε με τα συμπεράσματά μας τις επόμενες ημέρες», είπε ο κ. Ινφαντίνο, ενώ αναφερόμενος στη μάστιγα της βίας, θέμα το οποίο συζητήθηκε επίσης στη δίωρη συνάντησή του με τους κκ. Πιλάβιο και Μπιτσαξή, υπογράμμισε: «Είναι προτεραιότητα της UEFA η καταπολέμηση του φαινομένου. Θα συνεργαστούμε τόσο με την ελληνική κυβέρνηση, όσο και με την ΕΠΟ».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Μπιτσαξής, χαρακτήρισε ως σημαντικούς τους άξονες συνεργασίες με την UEFA και την ΕΠΟ σημειώνοντας ότι «η αδειοδότηση βάσει των κανονισμών της UEFA είναι ένα νέο σύστημα και είναι απαραίτητο για να σταματήσει την εξάρτηση των ομάδων από την πολιτική διαπλοκή».

Παράλληλα ο κ. Μπιτσαξής πρόσθεσε ότι η ελληνική πολιτεία στηρίζει τον νέο κανονισμό για το οικονομικό fair play επισημαίνοντας ότι «είναι λογικό στην αρχή αυτός ο νέος κανονισμός να αναδεικνύει τις παιδικές ασθένειές του».

Οσο αφορά στα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις αδειοδοτήσεις των ελληνικών συλλόγων : «Η υπερβολική αγκύλωση στις προθεσμίες είναι ένα θέμα σημαντικό, όπως και η ισονομία. Η UEFA, έπειτα από πρόσκληση της ΕΠΟ, δεσμεύτηκε να εξετάσει το σύνολο των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν και θα εκφράσει τα συμπεράσματά της για το αν τηρήθηκαν οι διαδικασίες και οι κανονισμοί στην εφετινή περίοδο στην Ελλάδα. Η UEFA θα αποφανθεί για το αν υπήρξαν συνθήκες ισονομίας και εξετάζοντας τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από όλες τις πλευρές. Ακολούθως θα περιμένουμε το πόρισμα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, καθώς και οδηγίες για πιθανές τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν στους κανονισμούς».

Τέλος ο κ. Μπιτσαξής παραδέχθηκε ότι συζητήθηκε η ανάγκη αυστηροποίησης του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αν δεν παταχθεί το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να τιμωρηθούν οι ελληνικές ομάδες με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.