«Μελετάω για χρόνια τον Αριστοφάνη και πέρσι μελέτησα ως Δικαιόπολις και τον κεντρικό άξονα των κωμωδιών του, τον πρωταγωνιστή. Με σύμβουλο, μεταφραστή και συνεργάτη τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, με τους δόκιμους και απόλυτα επιτυχημένους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, και με συνδετικά κείμενα δικά μου και τις ομάδας που φέρνουν το τότε στο τώρα, με ξεκαρδιστικές σκηνές και εσταντανέ, έχουμε ανάγκη να μιλήσουμε και να μη μείνουμε απαθείς. Αυτό είναι το χρέος της κωμωδίας…»

Κάπως έτσι προσεγγίζει ο Σταμάτης Κραουνάκης τη νέα του πρόταση την οποία καταθέτει στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ο λόγος για τη λαϊκή μουσικοχορευτική δράση «Αριστοφάνους 11» από τον ίδιο και την Ομάδα Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου «Σπείρα-Σπείρα» με χορικά και τραγούδια από ανάλογες αριστοφανικές κωμωδίες.

Εισοσιένας εξαιρετικοί νέοι -άνεργοι, όπως σημειώνει ο συνθέτης- καλλιτέχνες «τραγουδούν, πειράζονται, θυμώνουν, αγριεύουν, ουρλιάζουν και προσεύχονται, ραπάρουν, σοκάρουν και ροκάρουν», ενώ ενωτική γραμμή είναι ο πόλεμος κατά τη διάρκεια του οποίου η κωμωδία αναλαμβάνει τα ηνία για «να μαρτυρήσει, να διακωμωδήσει και να προβληματίσει».

Την πρεμιέρα της παράστασης παρακολούθησαν καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Μπέτυ Βαλάση, επιχειρηματίες όπως ο Μάκης Μάτσας, η Μαριλένα Μαμιδάκη και πολλοί ακόμη.

Οικοδεσπότες της βραδιάς η Ουρανία, ο Δημήτρης και η Σοφία Εφραίμογλου.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis