Καλά κρατεί το σίριαλ για την αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ από τον Παναθηναϊκό. Ο ιταλικός Τύπος επιμένει ότι ο γάλλος σέντερ φορ βρίσκεται πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία με τη Λάτσιο, η διοίκηση του Παναθηναϊκού διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει συμφωνήσει με τους Λατσιάλι για την παραχώρησή του, ενώ μια διαφήμιση ενός «αποχαιρετιστήριου πάρτι» στη Χαλκίδα με τη συμμετοχή του 30χρονου επιθετικού, φούντωσε τα σενάρια για την οριστική και αμετάκλητη φυγή του από την Ελλάδα.

Πού ακριβώς όμως βρίσκεται η αλήθεια; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πράγματι οι διαπραγματεύσεις του Σισέ με τη διοίκηση της Λάτσιο βρίσκονται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο. Ιδιες πηγές αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες ο ιταλικός σύλλογος έχει ανεβάσει την οικονομική προσφορά του προς τον Σισέ, στον οποίο δίνει περίπου 1,85 εκατ. ευρώ ετησίως (συμπεριλαμβανομένων και των μπόνους).

Μολονότι, ο 30χρονος σέντερ φορ αξιώνει ένα συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές περίπου 2 εκατ. ευρώ (αρχικά ζητούσε τα χρήματα που παίρνει και στον Παναθηναϊκό, τουτέστιν 2,5 εκατ. ευρώ), οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τείνει να αποδεχθεί την τελευταία βελτιωμένη πρόταση των Λατσιάλι καθώς δεν έχει στα χέρια άλλη δελεαστική πρόταση. Παρά τη φημολογία για έμπρακτο ενδιαφέρον των αγγλικών Εβερτον και Νιούκαστλ, επί του παρόντος και πέραν της Λάτσιο, ο Σισέ έχει δεχθεί επίσημες κρούσεις μόνο από την τουρκική Γαλατασαράι και μια ομάδα από το Κατάρ, οι οποίες προφανώς δεν τον καλύπτουν ποδοσφαιρικά.

«Το ιταλικό πρωτάθλημα ενθουσιάζει τον Τζιμπρίλ»

«Ο Τζιμπρίλ ψάχνει για μια νέα και πολύ δυνατή πρόκληση στην καριέρα του και το ιταλικό πρωτάθλημα είναι κάτι που τον ενθουσιάζει. Εξάλλου η Λάτσιοείναι σπουδαίος σύλλογος» δήλωσε ο ατζέντης του κ. Φιλίπ Πιολά, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική ιστοσελίδα «leggonline.it»: «οι οικονομικές διαφορές, σύμφωνα με γαλλικές πηγές, δεν φαίνονται να μπαίνουν εμπόδιο μετά το κρυφό ραντεβού που έλαβε χώρα στη Μασσαλία μεταξύ του τεχνικού διευθυντή της Λάτσιο Ιγκλι Τάρε και του μάνατζερ του Σισέ, Φιλίπ Πιολά. Η συμφωνία είναι κοντά παρά τις οικονομικές διαφορές που τους χωρίζουν». Μάλιστα, στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι εφόσον συμφωνήσουν ο Σισέ με τη Λάτσιο, δύσκολα δεν θα συμβεί το ίδιο στις διαπραγματεύσεις των Πρασίνων με τους Λατσιάλι.

Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός πάντως τόνιζαν (και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 20/06) ότι ακόμη δεν έχει επέλθει συμφωνία για την πώληση του Σισέ. Πηγές αναφέρουν ότι η πρόταση των Ρωμαίων προς τον ΠΑΟ αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ οι Πράσινοι ζητούν περίπου 6 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, προκειμένου να ξεπεραστεί το εν λόγω εμπόδιο, φημολογείται ότι εντός των ημερών θα έρθει στην Αθήνα (με βελτιωμένη πρόταση κατά 500.000 ευρώ) ο τεχνικός διευθυντής της Λάτσιο κ. Ιγκλι Τάρε προκειμένου να έχει απευθείας επαφές με τον διευθύνοντα αντιπρόεδρο του Τριφυλλιού κ. Δημήτρη Γόντικα.

Το αποχαιρετιστήριο (;) πάρτι

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το πρωί της Δευτέρας κυκλοφόρησε η διαφήμιση ενός πάρτι που θα γίνει σε κλαμπ της Χαλκίδας στις 26 Ιουνίου (22.00) παρουσία του Σισέ, ο οποίος θα είναι γκεστ σταρ dj μαζί με τον ράπερ Kyu και το συγκρότημα Underdogs που έχουν σχηματίσει από κοινού. Μάλιστα, η πρόσκληση για το εν λόγω πάρτι προαναγγέλλει «το καλύτερο αποχαιρετιστήριο πάρτι που έγινε ποτέ», γεγονός που φούντωσε εκ νέου τα σενάρια για οριστική αποχώρηση του γάλλου άσου από τη χώρα μας. Δεν αποκλείεται πάντως, η συγκεκριμένη διατύπωση απλώς να αποτελεί ένα διαφημιστικό τρικ των διοργανωτών προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο (ιδίως οπαδούς του Τριφυλλιού) που θα θελήσει να αποχαιρετήσει από κοντά τον πρώτο σκόρερ του Παναθηναϊκού και του ελληνικού πρωταθλήματος την τελευταία διετία. Ούτως ή άλλως, ο γάλλος σούπερ σταρ, εφόσον αποχωρήσει από τον ΠΑΟ προτίθεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.