Είναι ο επόμενος πριγκιπικός γάμος μετά από τον πολυσυζητημένο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον και το ενδιαφέρον σχετικά με τις λεπτομέρειές του έχει αρχίσει να «θερμαίνεται».

Ο λόγος για την γαμήλια τελετή του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και της νοτιοαφρικανής κολυμβήτριας Σαρλίν Γουίτστοκ που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Ιουλίου.

Από τους πρώτους που έσπασαν τη σιωπή τους και έκαναν κάποιες ανακοινώσεις σχετικές με το γεγονός ήταν ο Alain Ducasse, ο διάσημος σεφ ο οποίος έχει αναλάβει το γαστρονομικό μέρος της υπόθεσης.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι κατάλληλο, τοπικό και οικολογικό», ανέφερε ο ίδιος στο Associated Press. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό έχει σχεδόν ψύχωση με την προστασία της θάλασσας της Μεσογείου.

Γι’ αυτό το μενού θα έχει σχετική σφραγίδα. Τι θα περιλαμβάνει; Εδέσματα που θα έχουν τη γεύση, τη μυρωδιά και το χρώμα της: ολόφρεσκο ψάρι, λαχανικά κήπου και φρούτα αντί επιδορπίου.

Τριών πιάτων θα είναι το μενού που θα απολαύσουν οι νεόνυμφοι και οι 500 προσκεκλημένοι τους σε ένα δείπνο που είναι ό,τι επισημότερο έχει ετοιμάσει μέχρι σήμερα ο βραβευμένος σεφ.

«Έχω προετοιμάσει πολλά γκαλά με δείπνο, ποτέ, όμως, ένα τέτοιο γεύμα για την κεφαλή της πολιτείας. Είναι η πρώτη φορά για μένα».

Ευτυχώς έχει πάρει την καθολική έγκριση των μελλόνυμφων. Τον περασμένο Φεβρουάριο ετοίμασε ένα γεύμα για τον πρίγκιπα Αλβέρτο και τη μέλλουσα γυναίκα του στην πρεσβεία των Μονεγάσκων στο Παρίσι. Τους άρεσε, κι από τότε είναι ο αγαπημένος τους.