Την επόμενη ποδοσφαιρική στέγη του αναζητεί ο γάλλος σέντερ φορ του Παναθηναϊκού Τζιμπρίλ Σισέ. Ο 30χρονος επιθετικός θεωρεί ότι έκλεισε ο κύκλος του στο Τριφύλλι και ήδη έχει εξουσιοδοτήσει τους μάνατζέρ του να του βρουν την καλύτερη δυνατή πρόταση από σύλλογο που θα συμμετέχει σε ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Οπως εκτενώς αναφέρει ο ιταλικός Τύπος οι ατζέντηδες του γάλλου στράικερ βρίσκονται ήδη σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της ιταλικής Λάτσιο, η οποία θέλει διακαώς τον Σισέ για επιθετικό δίδυμο με τον Γερμανό Μίροσλαβ Κλόζε και λέγεται ότι προσφέρει στους Πράσινους περίπου 5,5 εκατ. ευρώ και στον ποδοσφαιριστή ετήσιες απολαβές 1,7 εκατ. ευρώ. Επί του παρόντος όμως, δεν υπάρχει συμφωνία, αφού η διοίκηση του Παναθηναϊκού (σε πρώτη φάση) δεν διαπραγματεύεται κάτω από τα 6 εκατ. ευρω, ενώ και ο παίκτης αξιώνει συμβόλαιο ύψους τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ ετησίως καθώς στο Τριφύλλι η αμοιβή του ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική πρόταση της Λάτσιο προς τον παίκτη έφτανε το 1,5 εκατ. ευρώ, με τον Σισέ να ζητεί 2,5 εκατ. ευρώ. Την Παρασκευή (17/6) υπήρξε νέα επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές με τους εκπρόσωπους της Λάτσιο να προσπαθούν να μειώσουν την απόσταση, ανεβάζοντας την προσφορά τους κοντά στο 1,7 εκατ. ευρώ και πάλι όμως δεν υπήρξε συμφωνία, αφού το οικονομικό χάσμα θεωρείται σημαντικό (όχι όμως και απροσπέλαστο).

Ενδεχομένως, πιο απροσπέλαστο φαίνεται το εμπόδιο που υπάρχει ως προς τις ακραίες τάσεις της εξέδρας των φανατικών οπαδών της Λάτσιο, οι οποίοι φημίζονται για τα ακροδεξιά και ρατσιστικά «πιστεύω» τους. Ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν αρκετοί μαύροι παίκτες αντιμετώπισαν προβλήματα από τους σκληροπυρηνικούς Λατσιάλι, οι οποίοι δεν διστάζουν να βάλλουν ακόμη και εις βάρος ποδοσφαιριστών της ομάδας τους (αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση του ολλανδού πρώην άσου του Αγιαξ Ααρον Βίντερ, ο οποίος τράβηξε τα πάνδεινα…)!

Η συμπεριφορά των οπαδών της Λάτσιο αποτελεί ουσιαστικά τον μεγαλύτερο προβληματισμό του Σισέ, ο οποίος ως γνωστόν έχει δώσει αγώνα κατά του ρατσισμού στα γήπεδα και δύσκολα θα αποδεχθεί να φορέσει τη φανέλα μιας ομάδας, της οποίας οι οπαδοί εκφράζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Σημειωτέον, ότι ο Σισέ ήδη έχει στα χέρια του δύο ακόμη προτάσεις από το Κατάρ και την Τουρκία (Γαλατάσαραϊ) που τον καλύπτουν οικονομικά, όχι όμως και αγωνιστικά καθώς θέλει να επιστρέψει σε ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου…