Η Φινλανδία θέτει όρους στην Ευρωζώνη

Η νέα κυβέρνηση της Φινλανδίας θα αξιώσει εγγυήσεις όσον αφορά τη συμμετοχή της σε οποιαδήποτε νέα σχέδια διάσωσης για χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γιούτα Ουρπιλάινεν. «Είναι ένα βήμα προς μια πιο αυστηρή κατεύθυνση από την προηγούμενη θέση» είπε η Ουρπιλάινεν σε δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματός της, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα.

Η νέα κυβέρνηση της Φινλανδίας θα αξιώσει εγγυήσεις όσον αφορά τη συμμετοχή της σε οποιαδήποτε νέα σχέδια διάσωσης για χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του
Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γιούτα Ουρπιλάινεν.

«Είναι ένα βήμα προς μια πιο αυστηρή κατεύθυνση από την προηγούμενη θέση» είπε η Ουρπιλάινεν σε δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματός της, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα.

Οι Σοσιαλδημοκράτες αναμένεται να αναλάβουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών στη νέα κυβέρνηση της Φινλανδίας, σύμφωνα με τον εκλεγμένο πρωθυπουργό Γιούρκι Κατάινεν.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα είναι παραδοσιακά φιλοευρωπαϊκό, αλλά θέτει όρους για τη συμμετοχή της Φινλανδίας σε ευρωπαϊκά σχέδια διάσωσης.
Δείτε επίσης
Οικονομία
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk