Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το αραβικό δίκτυο αλ-Αραμπίγια, η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα όρισε νέο αρχηγό της τον Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι.

Ο γεννημένος στην Αίγυπτο διάδοχος του Οσάμα Μπν Λάντεν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του πριν από περίπου μία εβδομάδα δεσμεύτηκε να συνεχιστεί η τζιχάντ (ιερός πόλεμος) κατά της Δύσης.

Στο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο Αλ Ζαουάχρι δήλωσε ότι μετά τον θάνατο του Μπιν Λάντεν οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια εξέγερση μουσουλμάνων. «Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον δρόμο της τζιχάντ για να διώξουμε τους εισβολείς από τη γη του Ισλάμ» σημειώνει στο μήνυμά του, το οποίο είναι διαθέσιμο στο YouTube, όπως ανέφερε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

«Τώρα χαίρεστε για το μαρτύριο του σεΐχη Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ιερού πολεμιστή, αλλά θα το μετανιώσετε» υπογραμμίζει ο Αλ Ζαουάχρι, αναφερόμενος στις ΗΠΑ.

«Σήμερα, χάρη στον Θεό, η Αμερική δεν αντιμετωπίζει ένα άτομο ή μια ομάδα […] αλλά ένα έθνος που εξεγείρεται, το οποίο ξύπνησε από τον ύπνο του σε μια αναγέννηση της τζιχάντ» προσθέτει.

Ηταν η πρώτη δημόσια απάντηση στη δολοφονία του Μπιν Λάντεν τον Μάιο. Το τηλεοπτικό δίκτυο δεν έχει δώσει ακόμη περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι θεωρείτο ο πιθανότερος διάδοχος του Οσάμα Μπιν Λάντεν.