Eξι ισχυρές εκρήξεις έπληξαν το κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας, της Τρίπολης, κοντά στο συγκρότημα Μπαμπ Αλ-Αζιζίγια, όπου κατοικεί ο Μουαμάρ Καντάφι.

Πυκνός καπνός έχει καλύψει την περιοχή επάνω από το συγκρότημα, το οποίο τους τελευταίους μήνες γίνεται συχνά στόχος αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σχόλιο από τη λιβυκή κυβέρνηση για τις εκρήξεις αυτές, ενώ το ΝΑΤΟ δεν έχει επιβεβαιώσει τις αεροπορικές επιδρομές.

Στο μεταξύ, το κόστος των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων και της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη αναμένεται να φτάσει τα 1,1 δισ. δολάρια έως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με αναφορά του Λευκού Οίκου προς το Κογκρέσο.

Δέκα μέλη του Κογκρέσου κατέθεσαν αγωγή εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με το επιχείρημα ότι έχει παραβιάσει τον «νόμο για τις εξουσίες του πολέμου», σχετικά με τη στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ στη Λιβύη.

Ο Λευκός Οίκος, από την πλευρά του, θα στείλει στο Κογκρέσο επίσημα έγγραφα για να εξηγήσει τη δράση του στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης μιας νομικής ανάλυσης που υποστηρίζει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν υπερέβη τις εξουσίες του.