Μια όαση, συγκριτικά με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Θόδωρος Ζαγοράκης κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης (16/6).

Αναλυτικά, ο κ. Ζαγοράκης μίλησε:

Για την απόφασή του να δώσει συνέντευξη Τύπου:

«Σημασία έχει όταν το κάνω να απαντώ σε όλα τα ερωτήματα σας. Έχουμε όσο χρόνο θέλετε για να ρωτήσετε τα πάντα».

Για τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο αλλάζουν. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Βλέπετε ότι καμπάνες χτυπάνε δεξιά και αριστερά. Και εμείς δεν θέλουμε να μας χτυπήσει καμία καμπάνα. Ο ΠΑΟΚ εδώ και δύο χρόνια έχει τον πιο πλήρη φάκελο.

Όσο περνάει ο χρόνος ξέρω ότι υπάρχει φθορά. Για έναν πρόεδρο είναι τεράστια. Μου δίνετε την πάσα να αρχίσουμε έναν απολογισμό για την ομάδα. Η προσπάθεια άρχισε πριν από 4 χρόνια με χιλιάδες προβλήματα. Στόχος μας ήταν να τα μειώσουμε και να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική. Ο πρώτος ήταν καλύτερος από όσο το περιμέναμε. Θέλαμε να κάνουμε και ομάδα με μέταλλο που θα είναι ανταγωνιστική. Αυτό το πετύχαμε. Όσα είπαμε, έχουν γίνει.

Αν είναι δυνατόν να θέλετε να πάει η ομάδα καλύτερα από εμένα. Ξεκινήσαμε φέτος από το «Α». Κλείσαμε προπονητή. Πέρσι δεν το κάναμε και το πληρώσαμε. Θα πάμε βάσει πλάνου. Τι θα πετύχουμε δεν το ξέρουμε θα το δούμε. Ναι, δεν πετύχαμε να πάρουμε έναν τίτλο που το θέλαμε πολύ».
Για τις σχέσεις με τον Ερασιτέχνη και το γήπεδο:

«Ο Ερασιτέχνης έχει τα πάντα, γνωρίζει τα πάντα. Στο άκουσμα για έλεγχο με ενόχλησε. Αλλά μετά κατάλαβα ότι μας κάνουν μάγκες. Ο Ερασιτέχνης πρέπει να κοιτάξει άλλα πράγματα. Μιλάμε για το γήπεδο τρία χρόνια. Και εγώ ρωτάω: Που είναι η επιτροπή γηπέδου; Όλος ο κόσμος έρχεται και με ρωτάει. Πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες να ξεκινήσει το γήπεδο. Επιβάλλεται.. Και έτσι όπως πάμε με την οικονομική κατάσταση πρέπει να γίνει. Εδώ ό,τι και να κάνουμε αμφισβητούμαστε. Για το αθλητικό κέντρο, για τις Θύρες. Είναι όλα ανοικτά. Γιατί να μπούμε πάλι μπροστά εμείς; Για να μας αμφισβητήσουν και πάλι; Έχουν γίνει συζητήσεις και πρέπει να αρχίσει».

Για το προπονητικό κέντρο:

«Πριν από 3 χρόνια όταν κλείσαμε συμφωνία με τη Μεσήμβρια. Φωνάξαμε τον Ερασιτέχνη. Του είπαμε ότι το έργο αυτό πρέπει να το πάρει ο Ερασιτέχνης. Να έχει και το προπονητικό. Όπως έχει και το γήπεδο. Το θέλουν όλα τα παιδιά στην ομάδα. Όχι μόνο εγώ! Εμείς προσπαθούμε να το διαφυλάξουμε να πάει στην »μάνα» του συλλόγου».



Για την ομάδα:

«Η ομάδα ξεκίνησε από το »Α». Σκοπός μας και στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Με τη διαφορά ότι πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και εάν μπορούμε να είμαστε και καλύτεροι. Είπαμε για μπόλιασμα νέων παικτών. Μιλάγαμε για δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες. Μετά από τρία χρόνια, ήρθε η ώρα να το κάνουμε. Να τους δώσουμε την ευκαιρία. Μην νομίζει ο κόσμος ότι θα δει μια ομάδα 7-8 νέα παιδιά. Η ομάδα δεν θα διαταραχθεί καθόλου. Έχει παρεξηγηθεί ότι είπαμε πως κλείνει ο κύκλος. Κλείνει είπαμε, όχι έκλεισε. Είναι λογικό. Κάποια στιγμή τελειώνει. Διαφορετικά θα έπαιζα κι εγώ. Ναι θα μειωθεί το μπάτζετ. Τι θα πει αυτό; Θα δείτε! Εδώ θα είμαστε. Η ομάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί».

Για τις πωλήσεις παικτών:
«Όλοι και όλα πωλούνται. Στην κατάλληλη στιγμή. Ο ΠΑΟΚ είναι εταιρεία. Κάποια που βλέπετε τώρα έγιναν από πωλήσεις παικτών. Μακάρι να έρθει κάποιος και να μας δίνει χρήματα. Είναι δυνατόν να δώσουμε παίκτη σε ανταγωνιστική ομάδα; Επίσημη – επίσημη πρόταση δεν έχουμε για κανέναν παίκτη. Στα χέρια μας τίποτα».

Για τη διαιτησία:
«Δεν νομίζω ότι είχαμε φέτος πρόβλημα με την διαιτησία. Τα κέντρα αποφάσεων; Τι; Θεωρείται ότι δεν υπήρχαν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Εγώ ναι, θεωρώ ότι υπήρχαν και θα προσπαθήσουμε να τα εξαλείψουμε. Μιλάμε για το παιχνίδι με τον ΠΑΟ; Ήταν τεράστιο λάθος του επόπτη. Αλλά η διαιτησία γενικότερα δεν ήταν κακή».

Για τον Αντελίνο Βιεϊρινία:

«Έχει ρήτρα 15 εκατομμύρια. Με 12-13 εκατομμύρια το συζητάμε»

Για την περσινή σεζόν:

«Έγιναν λάθη. Όμως δημιουργήσαμε μια ομάδα. Για να έρθει ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής πρέπει να πληρώσεις. Αυτό κι έγινε. Θα γίνει αυτό που πρέπει και η ομάδα θα προχωρήσει. Ακόμη κι εγώ αναρωτιέμαι εάν είναι επιτυχημένη η περσινή χρονιά ή όχι. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τη διαχωρίσω. Μας ήρθαν προτάσεις πέρσι τον χειμώνα. Τι θα έπρεπε να κάνουμε;
Καλύτερη ομάδα με μικρότερο μπάτζετ γίνεται; Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πολύ πιο σωστές επιλογές. Ήδη ανέβηκαν και θα ανέβουν μικροί ποδοσφαιριστές Αυτό είναι ήδη κάποια μείωση του μπάτζετ. Δεν υπάρχει ανησυχία. Αρχίσαμε από το »Α». Δουλεύουμε».

Για τον Λάζλο Μπόλονι:
«Και στο παρελθόν μας απασχόλησε ο Μπόλονι. Εάν κοιτάξει κάποιος ένα βιογραφικό ενός προπονητή θα καταλάβει. Σε χαρακτηριστικά δεν θα σταθώ. Θέλει χημεία. Είναι μεγάλη υπόθεση και ο προπονητής αυτός έχει προσόντα. Αυτή η ομάδα που λεμέ ότι έχουν και λάθος επιλογές έχει αφήσει προίκα. Το ξέρετε ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι στους ισχυρούς. Εάν περάσει μια, θα κάνει απόσβεση. Δύο; Κέρδος. Το θέμα είναι να μην γίνουν από εδώ και πέρα».
Για τον Χάβο:

«Πήραμε την απόφαση για να διώξουμε τον Μπερέτα. Επιλέξαμε τον κ.Δερμιτζάκη γιατί θέλαμε να δώσουμε βάρος και στην ελληνική πραγματικότητα. Δεν πήγε κι άσχημα. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν πήγαμε καλά. Από κοινού είπαμε σταματάμε.
Αποφασίσαμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Σκεφτήκαμε τι να κάνουμε. Να πάμε σε ξένο προπονητή; Θα μπορούσαμε. Όμως είναι σαν να κάναμε αλλαγή στο μέσο της σεζόν. Με τον Χάβο ήμασταν καλά και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε μαζί του. Τώρα εάν ήταν λάθος, ας το σκεφτεί ο καθένας».

Για την αναζήτηση επενδυτών:

«Το ότι ψάχνουμε να βρούμε ανθρώπους να επενδύσουν στην ομάδα είναι δεδομένο. Για τον Άραβες είπαμε ότι ‘ναι υπάρχει ενδιαφέρον’. Ναι μέχρι εκεί. Να ρωτήσω κάτι; Εσείς δεν βγάζατε δικηγόρους και έλεγαν θα μπούμε στην ομάδα; Τώρα γιατί δεν τους βγάζετε; Εμείς πορευόμαστε μόνοι. Δεν έχουμε κάποιον από πίσω. Δεν μπορούμε να μείνουμε στα λόγια. Θα περιμένω τις επόμενες ημέρες να πάρετε μια συνέντευξη από αυτούς. Το μόνο που είπα είναι να μην ξαναπιάσουν στο στόμα τους τον ΠΑΟΚ. Απειλή; Όπως θέλετε πείτε το… Δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανένα. Η αύξηση αυτό λέει. Μπαίνει, παίρνει μετοχές. Είπα ότι είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον».

Για τον Βρύζα:

«Θέλω να σας πω κάτι για τον Ζήση. Το έχετε κάνει ταινία. Έλεος. Και παρεξηγήσεις να υπήρχαν…. Η πρόταση έχει γίνει πολύ καιρό. Ναι ότι πήγα στην Αθήνα και τον βρήκα ήταν αυτός ο λόγος. Δεν έχουμε πρόβλημα. Φτάνει πια. Το κάναμε ταινία. Γιατί έφυγε; Αυτό είναι το θέμα του ΠΑΟΚ».

Για την ψήφιση «υπέρ» στην εκλογή του Μαρινάκη στην Σούπερ Λίγκα:

«Δεν νομίζω ότι κάναμε λάθος. Και για τον κ. Μπέο σας εξήγησα. Αυτό όμως πρέπει να σταματήσει. Ο ΠΑΟΚ είναι άρμα από μόνος του. Έχει προτάσεις λόγο. Τελείωσε. Μια λευκή ψήφος δώσαμε και μας βάλανε σε άρμα».

Για τις φήμες αποχώρησης του και τα επεισόδια στο ματς με την ΑΕΚ:

«Θα είμαι εδώ, όσο αντέξει η ψυχή μου. Από εκεί και πέρα… ήταν κάποιες ενέργειες που μας πίκραναν όλους. Και μετά από δύο ημέρες έβγαλα ανακοίνωση. Ούτε φήμες επαληθεύτηκαν ότι φεύγω, ούτε τίποτα».

Για τα χρέη:

«Έχω ζητήσει ραντεβού. Ενοχλούμε κάθε βδομάδα. Βλέπετε τι γίνεται. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί. Υπάρχουν καθημερινά επαφές με διάφορους ανθρώπους. Μας περνούν από το μυαλό πολλά πράγματα. Για αυτό προσπαθούμε να λύσουμε το θέμα γρήγορα με τον ίδιο τον υπουργό. Δεν είναι μόνο η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και η προηγούμενη».

Για την αποχή των ποδοσφαιριστών και τη δήλωση περί πρωταθλήματος:

«Είχα πει ότι νιώθω προδομένος από αυτό που είχα δηλώσει. Όσο για την αποχή είχα στηρίξει τους ποδοσφαιριστές και είχα πει ότι έχουν δίκιο. Πέμπτη αγωνιστική ήμασταν δέκα βαθμούς πίσω».

Για την επιλογή του Μπάνε Πρέλεβιτς:
«Μιλάμε για τον Μπάνε που είναι μία τεράστια προσωπικότητα. Όταν του έκανα την πρόταση ήταν ανενεργός από τα κοινά του ΠΑΟΚ. Θεώρησα σκόπιμο να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις του στον αθλητισμό. Ξέρουμε από που προέρχεται. Μιλάμε για τον Πρέλεβιτς όχι για κανένα παιδάκι. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει τόσα στο σύλλογο».


Για το αν θα γίνουν έργα στο χλοοτάπητα της Τούμπας:

«Ναι, θα γίνουν έργα. Είναι ένα θέμα που με αρρωσταίνει. Πάντα τον Ιούνιο έχουμε το καλύτερο χόρτο και έχουμε μετά μύκητες. Δε γίνονται αυτά. Σε συνεργασία με τη Σούπερ Λιγκ, από Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για νέο χλοοτάπητα».


Για την ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Αυτό που συμβαίνει δεν τιμάει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ένα μπάχαλο και πρέπει να βρεθεί μία λύση για να αρχίσουμε να λειτουργούμε κανονικά. Νομίζω ότι άμεσα θα βρεθεί μία λύση».

Για τα εισιτήρια διαρκείας:

«Αν ήταν να πω κάτι για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, χωρίς υπερβολή ο ΠΑΟΚ είναι μία όαση. Κάθε μέρα 250-300 άτομα έρχονται να πάρουν διαρκείας και αυτό δείχνει ότι υπάρχει κοινή πορεία και κοινό »πιστεύω»».