Θέμα ωρών θεωρείται στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός η πώληση του γάλλου στόπερ Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Η Κολωνία έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στους Πράσινους για την αγορά του 32χρονου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συμφωνήσει σε όλα με τον γερμανικό σύλλογο για να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπουντεσλίγκα.

Κατά πάσα πιθανότητα, το ίδιο θα συμβεί και με τη διοίκηση του Τριφυλλιού που θα αποδεχθεί την πρόταση της Κολωνίας, η οποία υπολογίζεται περίπου στις 500.000 ευρώ. Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι οι Πράσινοι από την πώληση του Μπουμσόνγκ θα εξοικονομήσουν συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ καθώς πέραν των 500.000 ευρώ που θα βάλουν άμεσα στο ταμείο τους, θα γλιτώσουν και το «βαρύ» συμβόλαιο του διεθνούς αμυντικού που κόστιζε ετησίως στην ΠΑΕ (συμπεριλαμβανομένης της εφορίας) περί τα 2 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι ήδη οι Πράσινοι έχουν εισπράξει άλλες 300.000 ευρώ από την πώληση του βραζιλιάνου δεξιού μπακ χαφ Γκάμπριελ στην Γκρέμιο και αν συνυπολογιστούν τα χρήματα (260.000 ευρώ) που έχει καταθέσει ο μέτοχος κ. Αδαμάντιος Πολέμης στον ειδικό λογαριασμό για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, γίνεται αντιληπτό ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού σε πρώτη φάση έχει να διαχειριστεί για αγορές παικτών περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Τι θα χάσει όμως ο Παναθηναϊκός με τη φυγή του Μπουμσόνγκ;

1. Μολονότι, ο Γάλλος δεν έκανε τη διαφορά στην αμυντική γραμμή των Πρασίνων, οι οποίοι παρουσίασαν για ακόμη μια σεζόν μια μεγάλη… τρύπα στα μετόπισθεν, εντούτοις ήταν ο κορυφαίος των στόπερ του Τριφυλλιού συγκριτικά με τον γαλλοαναθρεμμένο αμυντικό από το Μάλι Σεντρίκ Καντέ και τον δυναμικό Βάσκο Γιόσου Σαριέγκι.

2. Ο Μπουμσόνγκ ήταν κυρίαρχος στο ψηλό παιχνίδι και ο καλύτερος όλων συγκριτικά με το υπάρχον ρόστερ του Παναθηναϊκού, σε μια κατηγορία μάλιστα, στην οποία τα προηγούμενα χρόνια η αμυντική γραμμή των Πρασίνων… πονούσε.

3. Εχοντας ένα πλούσιο βιογραφικό με επιτυχημένη παρουσία στην Εθνική Γαλλίας και σε συλλόγους όπως η Γιουβέντους, η Λιόν, η Νιούκαστλ, η Ρέιντζερς και η Οσέρ, οι Πράσινοι θα χάσουν σε επίπεδο εμπειρίας και ποδοσφαιρικών παραστάσεων.

Αντιθέτως, το μοναδικό όφελος που θα έχει το Τριφύλλι από την αποχώρηση του Μπουμσόνγκ θα είναι οικονομικό…