Ένα καινοτόμο ηλεκτρικό όχημα, όπου ο οδηγός «παίζει» με τη βαρύτητα ισορροπώντας ανάμεσα σε δύο γιγαντιαίους τροχούς ανέπτυξε μια ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, στην Αυστραλία.

Εμπειρία roller coaster σε δύο τροχούς

Το κίτρινο Diwheel, αποτελείται από δύο μεγάλους τροχούς ευθυγραμμισμένους με έναν εσωτερικό σκελετό όπου βρίσκεται το κάθισμα του οδηγού.

Η ζώνη ασφαλείας αναλαμβάνει να κρατήσει τον οδηγό με ασφάλεια στη θέση του, ενώ ο χειρισμός του πρωτότυπου οχήματος πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός joystick.

Σύμφωνα με τους επινοητές του δικύκλου, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την οδηγική εμπειρία που επιθυμεί να βιώσει: κλειδώνοντας τον εσωτερικό σκελετό με το χειρόφρενο μπορεί να παραμείνει ακίνητος στη θέση του, ενώ αφήνοντάς τον ξεκλείδωτο μπορεί να λικνιστεί δυναμικά προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

Επιλογή οδηγικής συμπεριφοράς

Η δυνατότητα επιλογής δημιουργήθηκε από τους σχεδιαστές του Diwheel καθώς, παρά το γεγονός ότι η κυκλική εμπειρία ενάντια στη βαρύτητα φαίνεται δελεαστική για τους λάτρεις του roller coaster, θα ήταν κουραστική σε καθημερινή βάση.

Οι σφραγισμένες μπαταρίες μολύβδου-οξέος χαρίζουν στο όχημα διάρκεια περιπετειώδους ζωής μιας ώρας, με στροφές και τούμπες, ενώ σε περίπτωση ήπιας οδήγησης η αυτονομία κίνησης παρατείνεται.

Ο πράσινος Edward

Το όχημα ονομάστηκε χαϊδευτικά Edward, από τα αρχικά της επίσημης ονομασίας του Electric Diwheel With Active Rotation Damping.

«Ο Edward δεν λικνίζεται απλώς, αλλά είναι και οικολογικός» τονίζει ο φοιτητής Τζακ Πάρσονς. «Είναι πλήρως ηλεκτροκίνητος, ενώ διαθέτει αναγεννητικό σύστημα πέδησης με αποτέλεσμα να ανακτά ενέργεια κατά το φρενάρισμα» προσθέτει.