« Ο Αδέκαστος», «Ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους»…

Ιδού μερικούς από τους τίτλους των έργων του Αλέκου Φασιανού με «νομικό» περιεχόμενο, τα οποία απέδειξαν πως ο εικαστικός λόγος του καλλιτέχνη παραμένει αιχμηρός και επίκαιρος ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Πολύς κόσμος κοντοστάθηκε απέναντι από αυτά τα έργα την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης. Μιας έκθεσης με έργα του Έλληνα ζωγράφου από τη συλλογή του γνωστού δικηγόρου Γιώργου Οικονομόπουλου, η οποία άνοιξε τις πύλες της προσφάτως στην Ύδρα και συγκεκριμένα στους χώρους του Αρχοντικού Κουντουριώτη.

Ασφυκτικά γεμάτος από κόσμο ήταν ο εκθεσιακός χώρος του Αρχοντικού τη βραδιά των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκαν από τον δήμαρχο Ύδρας, Άγγελο Κοτρώνη.

Προσκεκλημένοι του καλλιτέχνη, φιλότεχνοι, άνθρωποι του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού χώρου, συλλέκτες που δραστηριοποιούνται τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, μα πάνω απ’ όλα στενοί φίλοι του Αλέκου και της Μαρίζας Φασιανού βρέθηκαν στην Ύδρα για να επισκεφθούν την έκθεση, η οποία θα παραμείνει στους χώρους του Αρχοντικού Κουντουριώτη για άλλους τρεις μήνες.

Η μαρίνα του νησιού ήταν γεμάτη από σκάφη. Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, ο γενικός διευθυντής του Ομίλου Λάτση, Βαγγέλης Χρόνης με τη γυναίκα του, Φούλη, το εφοπλιστικό ζεύγος των Πάνου και Δανάης Μανιά, ο γνωστός πλαστικός χειρούργος Ζήσης Μπουκουβάλας με τη σύζυγό του, Άλκηστη Πρίνου, ο Υδραίος Αδαμάντιος Πολέμης, οι συλλέκτες Στέφανος Ζαχαριάδης -που δραστηριοποιείται στο Μπαχρέιν- και Δημήτρης Τσίτουρας, αλλά και ο γνωστός εικαστικός Σωτήρης Σόρογκας, ήταν μεταξύ όσων ταξίδεψαν μέχρι την Ύδρα για να παρευρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης του Αλέκου Φασιανού.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis